DOLAR 32,1951
EURO 34,9622
ALTIN 2.512,97
BIST 10.939,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Huawei Android’e karşı işletim sistemi geliştirecek mi?

08.09.2018
A+
A-
iOS 12 Jailbreak geliyor!

Henüz final sürümü yayınlanmamış olmasına rağmen iOS 12, hackerlardan kurtulamadı. Kullanıcıların merakla beklediği iOS 12 jailbreak, Twitter’da yayınlanan video ile duyuruldu.

Son günlerde yaşanılan siyasi sorunlar Çin‘li üreticileri bir hayli korkutuyor. Her dakika uygulanacak olan bir yazılım ambargosu ile baş başa kalacak olan Çin’li firmalar bu konu hakkında alternatif çözümler aramaktalar.

Bildiğiniz üzere Trump geçtiğimiz haftalarda Huawei ve ZTE‘ye yönelik ambargo kararı almıştı. İlk olarak ZTE’nin İran ambargosunu delen ticari ilişkileri nedeniyle ABD’de yasaklanması hamlesi gelmişti. Daha sonra ise CIA ve FBI gibi istihbarat örgütleri Huawei ve ZTE’ye yönelik casusluk suçlamasıyla halkı uyaran bildirgeler  yayınlamıştı.

Huawei

Trump göreve geldiği günden beri Çin ekonomisini ABD’ye bir tehdit olarak görüyor. Ülkenin en değerli markası olan Apple’ın iPhone’u Çin’de üretmesi de başkanın hoşuna gitmeyen detaylardan. ABD’li firmaları ülkeye çekmekte pek başarılı olamayan TrumpÇinli firmaları ise çoktan kara listeye almış görünüyor.

Ülkenin iç pazarından güçlenmesi engellenen Huawei ve ZTE’ye bir darbede yazılım tarafından gelebileceği konuşuluyor. Yaşanılan bu gelişmelerden dolayı yayınlanan raporlarda Huawei‘nin Android‘e karşı bir işletim sistemi geliştireceği iddia edilmişti.

Fakat bugün  resmi ağızlardan yapılan açıklamaya göre, şirketin şimdilik böyle bir planı olmadığı belirtildi.  Şirketin yazılım kanadındaki en yetkili ismi olan Dr. Wang Chenglu, teknolojik olarak bir işletim sistemi geliştirmenin oldukça zor olduğunun altını çizdi.

Yeniden bir işletim sistemi geliştirmek için uygulama geliştiricileri ile ortaklaşa bir çalışma yürütmeleri gerektiğini belirten Dr. Wang Chenglu, Android işletim sistemi haricindeki bir telefonun oldukça başarısız sonuçlar doğuracağını da özellikle vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.