DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 21°C

YouTube Hikayeler için yeni özellik!

02.03.2018
A+
A-

YouTube Hikayeler için sunulacak olan gerçek zamanlı video segmentasyonu adlı özellik mobilde arka planı değiştirmenizi veya modifiye etmenizi mümkün kılacak. Yeşil perde gibi ekstra bir ekipman veya özel yazılım gerekmeden arka planın değiştirilmesi video üretim süreçlerini oldukça kolaylaştıracak diyebiliriz.

Google tarafından özelliği sunmak üzere konvolüsyonel sinir ağları kullanılarak, semantik segmentasyon görevinin çözümünde makine öğrenimi kullanıldığı belirtiliyor. Özelliğin akıllı telefonlara uygun olması için tasarlanan ağ mimarisi ve eğitim süreci ile sürecin hafifletilmesi ve mevcut çözümlere göre 10-30 kat daha hızlı olması sağlanmış. Bu arada kullanılacak akıllı telefon modelinin saniyede en az 30 kare sunması gerekiyor.

Tüm hazırlıkların sonunda sonuçların mobil cihazlarda ciddi anlamda hızlı olması mümkün hale getirilmiş durumda. Yüksek tutarlılık ile iPhone 7’de 100+ FPS, Pixel 2’de ise 40+ FPS alınırken akıcı çalışma ve tepkisel efektlere dikkat çekiliyor.

Şu an için sınırlı sayıdaki kullanıcıyla test edilen özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise belirsiz.

:: YouTube uygulaması için sunulacak bu özellik sizce nasıl olmuş?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.