DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

YÖK’ten internet sınavlarına yeni önlemler YÖK üniversitelerin oluşturacağı internet sınavları ile ilgili alınması gereken yeni önlemleri duyurdu. …

26.05.2020
A+
A-

Başta Yükseköğretim Kurulu kadar ayrı üniversitelerdeki uzak eğitim konusunda uzmanlar tarafından oluşturulmuş bir kurul olduğu ifade edilmiş durumda. Alınan kararların da bu komite öncülüğünde olduğu belirtiliyor.

Buna tarafından üniversitelerin internet sınavları, transparan ve denetlenebilirlik esasında yapılacak. Alınması gereken yeni tedbirler arasında tarayıcı kilidi, tam ekran uygulaması ve tesadüfen soru seçimi gibi ayrıntı bulunuyor.

Hem Yükseköğretim Kurulu’nun üniversitelerden, internet üzerinden yapılacak olan sınavlar ile alınan puanlara ilave olarak normalden daha fazla atama ve proje uygulaması yapılması beklentisi bulunuyor. Öğrencilerin not hesaplamalarında, sadece internetten yapılacak finallerin etkili olmaması yönünde bir talep mevcut.

Corona virüsün yeni belirtileri ortaya çıktı

Corona virüs hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Hemen de yapılan yeni araştırma, Corona virüs belirtileri arasına yenilerini eklemiş oldu.

YÖK kadar alınacak bu yeni kararların, sadece pandemi sürecinde geçerli olacağı, genel bir tatbik olmayacağı da dikkat çekilen diğer teferruat arasında kendine yer buluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.