DOLAR 32,1871
EURO 34,9637
ALTIN 2.504,53
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Microsoft piyasa değeri açıklandı! Apple geride kaldı!

26.11.2018
A+
A-

Son zamanlarda piyasa değerindeki yaşamış olduğu sert düşüşle birlikte gündeme sık sık gelen şirket trilyon değerlik şirket unvanını Microsoft’a kaptırabilir.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre Cupertinolu şirketin artan üretim maliyetlerinin doğrudan yeni ürünlere yansımasından dolayı fiyatların tavan yaptığını belirmiştik. Bu durumda paralel olarak satış rakamlarına yansıması yüzünden müşterilerinden bir hayli tepki alan teknoloji devinin, son bir kaç ay içerisinde piyasa değeri 1 trilyondan, 746 milyar dolara düşmüş durumda.

Yaşanılan bu gerilemenin ardından Cupertinolu teknoloji devini geride bırakarak, 753 milyar dolarlık bir değere ulaşan yazılım devi başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Görünen o ki, Microsoft piyasa değeri ile birlikte önümüzdeki aylarda daha sık gündeme gelecek. Analistler, Microsoft’un 2018′in son günlerine doğru trilyon dolarlık şirket unvanını elde edeceğini ön görüyor.

Apple piyasa değeri kan kaybetmeye devam ediyor!

Mobil tarafta bu yıl istediği sonuçlara bir türlü ulaşamayan teknoloji devi, yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından, piyasadan çektiği iPhone X modelini yeniden üreteceğini siz değerli okurlarımıza aktarmıştık.

Satış rakamları ile beklenin altında kalan iPhone XR için ise üretimini daha da yavaşlatma kararı alan şirket, herhangi yaşanabilecek büyük bir krize karşı önlemlerini de almış durumda. Peki siz bugün yaşanılan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.