DOLAR 32,3060
EURO 34,8211
ALTIN 2.415,93
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Yerel yönetimler, halka Facebook ile ulaşacak

28.08.2019
A+
A-

Facebook şu sıralar acil durum uyarısı özelliği üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda bu özelliği kullanıma açacak olan şirket, böylece yerel yönetimlerin vatandaşlara Facebook üzerinden bilgi vermesinin yolunu açacak. Böylece, acil durumlarda yerel yönetimler Facebook üzerinden uyarı yapacak. Facebook acil durum uyarısı özelliğinin insanların güvenliği sağlamak amacıyla geliştirildiği belirtiliyor.

WhatsApp mesajları yüzünden sınır dışı

Facebook acil durum uyarısı özelliği üzerinde çalışıyor

Geçen yılın ilk aylarından beri Facebook acil durum uyarısı özelliği test ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çok sayıda yerel yönetim tarafından test edilen özellik sayesinde, herhangi bir acil durum olduğunda yerel yönetimler vatandaşlarıyla Facebook üzerinden iletişime geçebiliyor. Bu sayede önemli bilgiler daha doğru ve hızlı bir şekilde vatandaşlara aktarılıyor. Bunun için yerel yönetimlerin Facebook’ta paylaştıkları bir içerik için ‘acil durum uyarısı’ işaretlemesi yapması gerekli. Bu şekilde paylaşılan gönderiler vatandalarla hızlıca paylaşılıyor. Bölgede yaşayan kullanıcılara bildirim gönderen özellik aynı zamanda kişilerin önemli bilgilere ulaşmasını ve komşularıyla iletişim kurmasını sağlıyor. Bu özelliği kullanmak isteyen yerel yönetimlerin bir Facebook sayfası olması şart. Bunun için de ilk aşamada başvuruda bulunmak gerekiyor. Facebook‘un değerlendirmesinin ardından, onay alan sayfalar için bu özellik aktif hale geliyor. Şimdiye kadar 350’den fazla yerel yönetim tarafından test edildiği söylenen özellik ile kayıp insanlardan yol çalışmalarına, aşırı sıcaklardan ani sel baskınlarına kadar birçok durumda acil uyarı yapıldı. Facebook‘un bu durumla ilgili bazı verileri de var. Acil durum uyarısı ile paylaşılan gönderileri görüntüleyen 2.000 kişinin yüzde 73’ü daha önce bu bilgileri başka bir yerde görmediğini söylüyor. Yüzde 43’ü ise bu uyarıyı gördükten sonra gerekli önlemleri aldığını bildiriyor. Test aşaması bittikten sonra ABD’nin tüm bölgelerinde kullanıma sunulacak olan özellik ilerleyen zamanda tüm dünyada hizmete açılacak.

The post Yerel yönetimler, halka Facebook ile ulaşacak appeared first on Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net.

]]>

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.