DOLAR 32,4165
EURO 34,7855
ALTIN 2.399,97
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Yenilenen Mac Mini parçalarına ayrıldı!

12.11.2018
A+
A-

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı küçük canavarı Mac Mini iFixit tarafından masaya yatırıldı. Parçalarına ayrılan Apple Mac Mini tamir edilebilirlik açısından değerlendirildi.

11 adımda tüm parçaları sökmeyi başaran iFixit ekibi modele 10 üzerinden 6 puanı layık gördü. Nedenlerine baktığımızda ise standart araç gereçlerin kullanılması model için bir artı puan olurken kuvvetli yapıştırıcıların kullanılmaması Mac Mini’nin lehine olmuş.

Sahip olduğu SODIMM DDR4 RAM’lerin değiştirilebilir olmasıyla da övgü alan Mac Mini, işlemci ve SSD’nin anakarta lehimli olmasıyla da ilk önemli eksisini kazanıyor. İşlemcinin lehimli olması kabul edilebilir olsa da SSD’nin değiştirilemiyor olması ihtiyaç halinde büyük problemler oluşturacaktır.

Diğer taraftan cihazın arkasında yer alan portlarında anakarta bağlı olması önemli bir dezavantaj oluşturuyor. Zira bir arıza durumunda sadece portları değiştirmek mümkün olmayacak, anakartın tamamen değişmesi gerekecek. Buda ciddi bir masraf açacak.

Ülkemizde 4 çekirdekli Intel Core i3-8100 işlemci ve 128 GB SSD başlangıç modeli olarak sunulurken fiyat ise 5.999 TL olarak belirlenmiş. Intel Core i7 işlemci, 64 GB RAM, 2 TB SSD gibi en üst donanımları seçtiğinizde ise bu fiyat 33.199 TL’ye kadar çıkabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.