DOLAR 32,3838
EURO 34,7943
ALTIN 2.406,54
BIST 10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Yeni ufak-LED MacBook için bekleyenleri üzen iddia Meşhur Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni küçük LED MacBook modelleri için bekleyenlere kötü haberi ivedi …

08.05.2020
A+
A-

iPhone ve iPad ürünlerinin yanı sıra MacBook cihazları için de bir strateji belirleyen popüler teknoloji şirketi, Ming-Chi Kuo’nun radarına takıldı. Bilindiği üzere kendisinin Apple hakkında dile getirdiği iddialar genelde doğru çıkıyor.

Güvenilir analiste göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketin mini LED teknolojisini kullanacak olan ekranlar üstünde yaptığı incelemeler, COVID-19 salgınından böylece etkilenmedi. Kuo’ya kadar bu salgın yalnızca yeni LED teknolojisinin benimsenmesini geciktirdi.

Ufak-LED çiplerine emrindeki olan panellerin, kurulum işlemlerinin ve terminal kurulum işlemlerinin yakın bir zamanda başlayacağını söyleyen Kuo, imal tarihlerini açıkladı. Buna tarafından birincil üretim bu yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

Dördüncü çeyrek boyunca devam edecek olan bu imal süreci, 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak. Kuo, Apple’ın önümüzdeki 2 ila 3 yıl içinde 4 ila 6 adet ufak-LED ekranlı ürünü piyasa sürebileceğini iddia etti.

Mini LED MacBook

Daha önce Apple’ın 16 inç büyüklüğündeki MacBook Pro projesi hakkında konuşan analist, bu modelin küçük-LED tabanlı bir ekranı kullanacağını söylemişti. Kuo, planlar değişmeden önce bu ürünün 2020’nin dördüncü çeyreğinde piyasaya sürüleceğini belirtmişti.

Planların değişmesi ile birlikte iddialarını da değiştiren Kuo, yeni gelişmelerden ötürü ayrıca bu modelin hem de ekranı 14.1 inç büyüklüğünde olması beklenen MacBook Pro’nun gecikeceğini düşünüyor. 14.1 inçlik model de ufak-LED ekran kullanacak.

Yeni küçük LED ekranlarda yaklaşık 10.000 adet LED kullanılacak. her biri 200 mikronun aşağıda olacak. Daha şık ve daha ince tasarımların hayata geçirilmesine olanak tanıyan bu ekranlar, Kuo’ya tarafından yatırımcıların kaçırmaması gereken bir fırsat olarak karşımıza çıkacak.

Çinli analist, Apple’ın önümüzdeki 5 sene her tarafında küçük-LED ekranlı ürünleri piyasaya süreceğini açıklama etti. Kuo, ufak-LED altyapısını kullanan mahsul sevkiyatlarının 2021 yılında takriben yüzde 300 oranında artacağını söyledi.

Keza ünlü araştırmacı 2022 yılına geldiğimizde ise bu oranın takriben yüzde 225 oranında bir artma göstereceğinin de altını çizdi. Eğer bir değişiklik olmaz ise laf konusu modelleri en erken 2022 yılının birincil çeyreğinde göreceğiz.

Yeni ufak LED MacBook modelleri neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.