DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Yeni Grafen batarya teknolojisi kullanıma hazır

22.01.2020
A+
A-

Los Angeles merkezli Real Graphene şirketi, yeni pillerinin kullanıma hazır olduğunu belirtti. Grafen, ısı ve elektriği üst düzeyde iletebilen bir madde. Ayrıca yeni batarya, ortalama 90 dakikada şarj olan 3000 mAh lityum iyon bataryanın aksine 20 dakikada şarj olabiliyor. Şarj esnasındaki sıcaklık değeri de bildiğimiz bataryalara kıyasla oldukça düşük.

Dahası, mevcut pillerin çoğu sadece youtube haberleri 300 ile 500 şarj döngüsü sonrası büyük oranda yıpranma yaşarken, grafen piller yaklaşık 1500 döngüyü görebilir. Kısacası, aynı anda daha hızlı şarj süresi, daha az ısı ve uzun ömür yeni piller ile birlikte sunuluyor. Firma, üretim için Amazon ve birçok firma ile irtibat halinde olduğunu da açıkladı.

Grafen, pahalı bir malzeme olarak biliniyor. Maliyeti yıllar boyunca düşmüş olsa da, Real Graphene tarafından yapılan ürün hala mevcut lityum pillerden yüzde 30 daha pahalıya mal oluyor. Bu durum da akıllı telefon fiyatlarının artmasına sebep olabilir. Ancak mevcut pillerden çok daha verimli piller için, tüketiciler bu fiyat artışını göze alabilir. Real Graphene, 2020 yılında seri üretime geçmeyi ve ürünleri piyasaya sunmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.