DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Keyiflendiren İddia: Samsung’dan Sonra Sony de Telefonlarına 3 Yıl Güncelleme Verecek

02.09.2020
A+
A-

Ağustos ayının başlarında bir lansman etkinliği gerçekleştiren Samsung, yeni amiral gemileri Galaxy Note20 ve Galaxy Note20 Ultra’yı tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Samsung’un lansman sırasında açıkladığı bir başka şey ise geçtiğimiz yılın amiral gemileri Galaxy S10 serisinden itibaren yeni akıllı telefonlarına artık 3 yıl yazılım güncellemesi verecek olmasıydı.

Görünüşe göre Samsung’un Android sürüm yükseltme sürecini iki yıldan üç yıla uzatması, diğer akıllı telefon üreticilerini de cesaretlendirmiş durumda. Zira Japon teknoloji devi Sony’ye yakın bir kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre Sony de Xperia 1 II’den itibaren cihazlarına üç Android sürüm yükseltmesi yayınlayacak.

İddia: Sony Xperia 1 II ve Xperia 5 II, 3 yıl Android güncellemesi alacak

Sony Xperia 1 II

Söz konusu kaynak tarafından aktarılan bilgilere göre Sony Xperia 1 II ve yakında tanıtılacak Xperia 5 II, 3 yıl boyunca Android güncellemesi alacak ilk Sony akıllı telefonlar olacak. Bu da demek oluyor ki bu iki cihaz, 2022 yılında duyurulması beklenen Android 13 sürüm güncellemesini dahi alacak. Elbetteki cihazların Android 13 ile nasıl bir performans göstereceğini şimdiden kestirmek zor.

Yine aynı kaynak tarafından aktarılan bilgiye göre Xperia 5 ve Xperia 10 II modelleri yalnızca Android 11 sürüm yükseltmesi alacak. Ayrıca Xperia 10, Xperia 10 Plus, Xperia Ace, Xperia 8 ve Xperia 8 Lite modelleri, Android 10 sonrası bir yükseltme hiçbir zaman almayacak. Ayrıca burada ismi geçmeyen diğer Sony akıllı telefonlar da Android 11 yükseltmesi alamayacaklar.

Sony Xperia 1 II mor

Şu an için Sony’nin güncelleme döngülerini 3 yıl uzatacağı yönündeki bilgiler yalnızca söylentiden ibaret ve şüpheyle yaklaşılmasında fayda var. Bununla birlikte Sony, Android güncellemeleri söz konusu olduğunda iyi bir şöhrete sahip ve Samsung’un ardından Sony’nin de 3 yıl güncelleme vereceğini açıklaması büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Bu arada, 3 yıl boyunca güncelleme alacak tüm Samsung akıllı telefonların listesini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3 yıl güncelleme alacak Samsung Galaxy Note20 incelememiz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.