DOLAR 32,2937
EURO 34,8240
ALTIN 2.412,97
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Yaşlılıkta Kas Kaybını Önlemek İçin C Vitamini Tüketin

01.09.2020
A+
A-

East Anglia Üniversitesinin yaptığı araştırma, turunçgillerin, dutsu meyvelerin ve sebzelerin içeriğinde yaygın olarak bulunan C vitaminini bol tüketen yaşlıların iskelet kas kütlesinin çok daha iyi durumda olduğunu ortaya koydu.

Araştırmada, yaşları 48 ila 82 arasında değişen 13 bin kişiyle ilgili veriler incelendi.

Bu kişilerin bir hafta boyunca tükettikleri gıdalardaki ve kanındaki C vitamini miktarını ölçen uzmanlar, ayrıca kas kütlelerini de hesapladı.

Bu yaş aralığına bol miktarda C vitamini tüketilmesi, kas kütlesinin korunmasına yardımcı olduğu gözlendi.

Araştırma ekibinde yer alan Dr. Richard Hayhoe, Norfolk sakinlerinden oluşan büyük bir topluluktan örnek aldıklarını vurgulayarak, ‘Beslenmelerinde veya kanlarında C vitamini en yüksek olan kişilerin, iskelet kas kütlesi en iyi olanlar olduğunu gördük’ şeklinde konuştu.

Hayhoe, katılımcı erkeklerin yüzde 60’ının, kadınların da yüzde 50’sinin Avrupa Gıda Güvenliği Ajansının önerdiği miktarda C vitaminini tüketmediklerini tespit ettiklerini de kaydetti.

Richard Hayhoe, ‘İnsanların devasa dozlara ihtiyaç duyduğunu söylemiyoruz. Her gün portakal gibi bir turunçgiller ya da sebze tüketmek birçok insan için yeterli olacaktır’ dedi.

Araştırma sorumlusu Profesör Ailsa Welch de insanların yaşlandıkça iskelet kas kütlesini kaybettiklerine değinerek, ‘50 yaşın üzerindeki insanlar her yıl iskelet kas kütlesinin neredeyse yüzde 1’ini kaybediyor. Bu büyük bir sorun, çünkü güçsüzlüğe ve sarkopeni, fiziksel yetersizlik, tip 2 diyabet gibi olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yaşam kalitesini düşürüyor’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Türkiye'de Yüksek Dozlu C Vitamini Tedavisi Uygulanıyor mu?

Türkiye’de Yüksek Dozlu C Vitamini Tedavisi Uygulanıyor mu?

Cilt Bakımında C Vitaminin Önemi

Cilt Bakımında C Vitaminin Önemi

Sivilce Tedavisinde C Vitamini Nasıl Kullanılır?

Sivilce Tedavisinde C Vitamini Nasıl Kullanılır?

Yüksek Doz C Vitamini Covid-19'u İyileştiriyor

Yüksek Doz C Vitamini Covid-19’u İyileştiriyor

İLİşKİLİ GALERİLER Vücudunuzda C Vitamini Eksikse Ne Olur?

Vücudunuzda C Vitamini Eksikse Ne Olur?

Lahana Asıl C Vitamini Deposu!

Lahana Asıl C Vitamini Deposu!

Büşra Pekin'e C Vitamini Takviyesi

Büşra Pekin’e C Vitamini Takviyesi

C Vitamini En Yüksek Olan Meyveler

C Vitamini En Yüksek Olan Meyveler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.