DOLAR 32,4567
EURO 34,7928
ALTIN 2.440,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Yaşlanmamak İçin Telomer Diyeti

13.06.2020
A+
A-

Beslenme Uzmanı Tuğçe Yılmaz, telomerin kasılmasındaki hızdan kaynaklı olarak yaşlanma süresinin değişim gösterdiği ve bazı hastalıkların oluşumuna da etki ettiğini açıkladı. Telomer diyetini uygulayanların kısa zamanda kendilerindeki değişikliği hissedeceklerini söyleyen Yılmaz, “Son zamanlarda DNA’nın ucunda yer alan ve kalıtımsal bilgiyi koruyan telomer adlı birim ile ilgili incelemeler yoğunlaşmıştır. Telomer uzunluğunun yaş aldıkça kısalması araştırmacılara bu durumu engelleyebilecek veya hızını yavaşlatabilecek etkenler olup olmadığını konusunda düşündürüyor.” ifadelerini kullandı.

AKDENİZ DİYETİ ÖNEMLİ

Akdeniz diyeti yaparken manâlı olan gün içinde 5-6 porsiyon meyve ve sebze tüketilmesidir. bununla birlikte haftada 2-3 kere kurubaklagil tüketimi, ekmek olarak bütün buğday veya bütün çavdar ekmeği tercih edilmelidir. Lifli beslenmenin destekçileri olarak ham badem ve ham fındık öğünlerde bulundurulmalıdır. Sağlıklı bir yaşam için önemli olan Akdeniz beslenme tipine hayatınızda yer vermeniz gereklidir. Yapılan çalışmalarda insanların yaşamlarında Akdeniz diyetini benimsemelerinin sonucunda telomerlerin kasılmalarında yavaşlamalar olduğu saptanmıştır.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlıklı Bir Cilde Sahip Olmak İçin Bu Diyeti Uygulayın

Sağlıklı Bir Cilde Sahip Edinmek İçin Bu Diyeti Uygulayın

Şifa Kaynağı: Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi!

Şifa Kaynağı: Edepli Sebze Çorbası Tarifi!

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Yaşamanın Sırları!

Dinç Yaşamanın Sırları!

Beslenme Çantasında Olması Gereken 5 Besin

Beslenme Çantasında Olması Gereken 5 Gıda

Kışın Saksıda Yetiştirebileceğiniz Sebzeler

Kışın Saksıda Yetiştirebileceğiniz Sebzeler

Diyet Yapıyorsanız Kuru İncire Dikkat!

Perhiz Yapıyorsanız Kuru İncire Dikkat!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.