DOLAR 32,5580
EURO 34,9769
ALTIN 2.426,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Yapay zekalı prodüksiyon yazılımı iZotope Neutron 2 incelemesi

08.10.2018
A+
A-

Neutron, basit olarak açıklamam gerekirse sesleri dinleyen ve en uygun frekans düzenlemelerini insan kulağının anatomisine göre ayarlayan, bunun yanında prodüksiyonda kullanılan bir çok tekniği otomatik olarak uygulayan bir yazılımdır.

Tabii ki tüm işi yapay zeka yapmıyor, Neutron size bir başlangıç noktası sunmayı vaat ediyor. Hiçbir zaman yorulmayan, mekanik üçüncü bir kulağınız olarak düşünebilirsiniz.

İki sürüm arasında, arayüzler arasında hemen hemen hiçbir fark bulunmamakta. Tüm geliştirmeler algoritma üzerine yoğunlaştırılmış, daha iyi enstrüman tanımlaması, daha iyi sonuçlar ortaya koyması gibi. Bunun yanında ikinci sürüm, yanında yine bir yapay zeka üzerine kurulu olan “Tonal Control Balance” yazılımı ile gelmekte.

Tonal Control Balance ne işe yarar?

Bu yazılım, on binlerce profesyonel olarak hazırlanmış, türlere göre ayrılmış şarkıların frekans tablolarını ve ses dengelemelerini biliyor, sizin şarkılarınızı da bu profesyonel şarkılara göre kıyaslıyor.

Şarkınızı dört frekans bandı üzerinde inceleyen Tonal Control Balance, yapılabilecek düzenlemeleri göstererek şarkınızı nasıl endüstri standartlarına çıkarabileceğinizi de gösteriyor. Neutron 2 ile bağlantılı çalışan yazılım, direkt olarak Neutron 2’nin kontrollerine erişerek kolay bir kullanım sağlıyor.

Arkadaşlarınızla müzik oluşturun: Bandlab

Birlikte müzik yapmayı seven kullanıcılar için, çevrimiçi müzik oluşturma servisi Bandlab’in incelemesini hazırladık.

neutron 2 1

 

Tüm bunların yanında sevdiğiniz sanatçının / sanatçıların şarkılarını da makineye kolayca öğreterek, şarkılarınızın hedeflediğiniz şarkılara benzemesini sağlayabilirsiniz.

Neutron 2 Visual Mixer Nedir?

Neutron 2 ile gelen bir diğer yenilik ise görsel olarak mixing yapmanızı vaat eden “Neutron 2 Visual Mixer“. Her kanalınıza Neutron 2 tarafından tanınması için geliştirilmiş etiketleri ekledikten sonra, ana kanalda, tek bir yerden tüm kanallarınızın mixingini yapmanızı sağlamakta. Sesleri görerek seslerin pozisyon konumlandırmasını birkaç fare hareketiyle yapabilmektesiniz.

İçinde bulunan üç adet slot, farklı mixing konfigürasyonlarınızı kaydetmeniz için kullanılıyor. Bu sayede en iyi sonucu bulmak için her seferinde sil baştan başlamanız gerekmiyor. Hazırlamış olduğunuz üç ayar arasında hızlı şekilde karşılaştırma yapabiliyorsunuz.

 

Neutron’un yapay zeka teknolojisini bir yana bırakalım. İçinde bulunan ses işleme modüllerinde diğer yazılımlardan farklı neler var, bunları da inceleyelim

neutron 2 modüller

İçerisindeki tüm modüller, arzu edildiğinde üç farklı frekans bandına bölünerek kullanılabilmekte. Özellikle Transient Shaper’ı çoklu band modunda kullanabilmek, diğer Transient Shaping yazılımları ile kıyaslandığında, büyük bir farklılık ve avantaj oluşturmakta.

İstediğiniz sonuçlara çok daha kolay bir şekilde kavuşabiliyorsunuz. Aynı şekilde çoklu bandda ses kapısı (gate) kullanabilmek de , diğer ses kapılarında bulunmayan bir başka özellik.

Tüm bunları da geçtiğimde bütün bu modüllerin tek bir pencere altında, sesi işleme sıralamasına kadar kontrol edilebilmesi, diğer kanallara eklediğiniz Neutron 2 pluginleri ile bağlantı kurup birlikte çalışması ve  çakışan frekansları size göstermesi işleri çok fazla kolaylaştırmakta.

Sonuç olarak Neutron 2 daha iyi işlemci kullanımı, daha iyi bir yapay zeka algoritması ve kaynak kullanımı üzerinde daha optimize bir şekilde çalışmaya odaklanmış durumda. İlk sürümüne göre algoritmasında ciddi iyileştirmeler fark ettiğim Neutron 2, hem profesyonel hem de amatör kullanıcılara hitap etmekte.

Neutron 2, yeni başlamış olan prodüktörler için veya prodüksiyonu hiç bilmeyen, sadece kendi sesini kaydetmek isteyen, gitar veya benzeri enstrümanları kaydedip uğraşsız bir şekilde güzel sonuçlar almak isteyen ev kullanıcılarına tek bir tıklamayla iyi sonuçlar sunabilmekte iken, profesyonel kullanıcılara ise kapsamlı ses işleme modülleriyle çok daha detaylı çalışmalar yapabilme imkanı sunmakta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.