DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Cırcır böceği yemek sağlıklı mı?

04.08.2018
A+
A-

Wisconsin Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi tarafından, 18 ve 48 yaşları arasında 20 sağlıklı erkek ve kadın denek ile bir deney gerçekleştirildi. Toplamda altı hafta süren deney ile böcek yemenin sağlık üzerindeki etkileri araştırıldı.

Dondurulmuş insanlar hayata dönebilir mi?

Dondurulmuş insanlar birçok film ve dizinin konu edindiği popüler bir bilim kurgu konusu. Ancak bugün dünya üstünde 300 kişi kendi dondurmuş durumda. Rus bilim insanları son araştırmaları sonrası dondurulmuş insanlara umut oldu.

İlk iki hafta boyunca katılımcıların yarısına çörek vb gıdalardan oluşan ‘kontrol kahvaltısı’ verildi. Diğer yarısına ise 25 gram cırcır böceği tozu içeren kek vb. gıdalar ile kahvaltı yaptırıldı. Tüm denekler bu kahvaltıyı düzenli bir şekilde yaptıktan sonra, son iki hafta roller değişim gösterdi. kontrol kahvaltısı yapanlar cırcır böceği tozu içeren kahvaltı, cırcır böceği tozu içeren kahvaltıyı yapanlar ise kontrol kahvaltısı yaptı.

İki haftalık süreçlerde, hangi grubun nasıl bir kahvaltı yaptığını bilmeyen doktorlar tarafından kan örnekleri, dışkı örnekleri ve gastrointestinal durum incelendi. Cırcır böceği ile kahvaltı yapılan dönemde, deneklerde Bifidobacterium animalis gibi yararlı bağırsak bakterilerinin daha yüksek seviyelerde olduğu gözlemlendi. Bağırsak sağlığında ve metabolik enzimlerde bir artış yaşandığı sonucuna varıldı.

Ayrıca cırcır böceğinin, deneklerde herhangi bir yan etki göstermemiş olması da bu tip beslenmenin sağlık için faydalı olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, cırcır böceğindeki hangi bileşenlerin insan sağlığına katkıda bulduğunu öğrenmek için daha fazla deneye ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.