DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yapay zeka kod satırlarında hata avlayacak Yapay zeka kullanarak kodlama hatası çözümünde bir gelişme yaşandı. Google, Amazon ve Microsoft kendini…

10.07.2020
A+
A-

ACL konferansında yapılan sunumda Google, Microsoft ve Amazon’un bulut tabanlı servislerindeki hatalar için özel bir yapay zeka yazılımı geliştirildiği duyuruldu. Bu AI servisi kritik hataların önüne geçecek ve güvenlik endişelerini azaltacak. Söylenene göre bu servis yüzde 100’e yakın bir doğruluk ile çalışacak.

Amazon’daki ürünlerin linkleri kısaltıldığında ve paragraflarda değişiklik yapıldığında metinlerde sorunlar oluşabiliyor. Bu sorunun önüne makine öğrenmesi geçecek. Google ve Microsoft’un bulut tabanlı servislerinde oluşan hataların da önüne bu yeni yazılım geçecek. Şirketlerin yazılım hatalarını çözmek için farklı yazılımlar kullanması basit hata çözümlerinin aksine ilerleyen zamanlarda daha heyecanlı bir hal alabilir.

Kodlama hatası algılayan sistem, değişen sayfalardaki hataları algılayıp önceki sürümleriyle kıyaslayarak en doğru seçimi yapacak. Henüz kullanıma sokulmayan yazılım ilerleyen zamanlarda şirketlere büyük avantajlar sağlayacak gibi görünüyor. Hatta bu yazılımın açık kaynak alternatifleri yayınlanırsa küçük işletmeler de bu nimetten faydalanmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.