DOLAR 32,5158
EURO 34,6136
ALTIN 2.489,76
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Yahudi Karşıtı Yorumlarıyla Eleştirilen Kanye West’e Apple Music’ten Yaptırım: Sanatçının Oynatma Listesi Platformdan Kaldırıldı

28.10.2022
A+
A-

Tarihin en büyük rapçilerinden biri olarak kabul edilen Kanye West, son zamanlarda tüm dünyanın gündeminde. Ünlü sanatçı, son zamanlarda sosyal medya üzerinden birçok tartışmalı yorumlarda bulunuyordu. Bunlardan biri de Yahudi karşıtı açıklamalarıydı.

West, yaptığı paylaşımların ardından ilk olarak Instagram’dan banlandı. Ardından Twitter’ın yolunu tutan rapçi, burada da Yahudi halkını hedef alan bir paylaşımda bulundu. Twitter da Instagram’a benzer bir şekilde West’in hesabını kilitledi. Ünlü ismin hesapları daha sonra ise açıldı. Tabii ki West’e yönelik yaptırımlar bunlarla sınırlı kalmadı ve birçok şirketten benzer adımlar geldi. Şimdi ise müzik platformu Apple Music’in bu konuda bir hamle yaptığı görüldü.

Apple Music, Kanye West’in bir çalma listesini kaldırdı

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Apple Music, sanatçının tepki çeken hareketlerinin ardından platformdaki ‘Kanye West Essentials’ (Türkiye’de Kanye West: En İyileri) isimli bir çalma listesini kaldırdı. Sanatçının en iyi şarkılarının yer aldığı oynatma listesine girildiğinde ‘Öğe Yok’ ifadelerinin yer aldığı görüldü. ABD ve Birleşik Krallık’ta listenin kaybolduğu görülürken biz de listeyi kontrol ettiğimizde benzer bir sonuçla karşılaştık.

Ancak ünlü ismin şarkılarının platformdan kaldırılmadığını vurgulayalım. Apple Music kontrol edildiğinde, hâlen aylık milyonlarca dinlenmeye ulaşan Kanye West profilinin durduğunu ve şarkılara erişimin sürdüğü görülüyor.

Yakın zamanda Spotify’dan da Kanye West ile ilgili bir açıklama geldi. Reuters’a göre şirket CEO’su Daniel Ek, rapçinin son zamanlardaki yorumlarını kınadı; ancak şarkıların Spotify’dan kaldırılmayacağını ifade etti. Ek, buna neden olarak da platformda sadece ünlü ismin müziğinin bulunduğunu ve bu şarkıların politikalarını ihlal etmemesini gösterdi. CEO, bu tarz bir şeyin olup olmamasının West’in plak şirketine bağlı olduğunu ifade etti.

Birçok şirketle ortaklığını kaybeden Kanye West, artık bir milyarder değil

Müziği olduğu kadar ‘Yeezy’ gibi girişimleriyle de bilinen West’e son zamanlarda birçok şirketten darbe geliyor. GAP, CAA, Balenciaga gibi dev şirketler, rapçi ile ilişkilerini kestiklerini açıklamıştı. Ayrıca Adidas da Yeezy markası için West ile anlaşmasını sonlandırdığını duyurdu.

Sanatçının servetinde önemli bir rol oynayan bu ortaklıkların sonlanması, Kanye West’in net değerinin düşmesine neden oldu. Forbes’a göre 1,5 milyar dolarlık Adidas anlaşmasının bitişi, West’in milyarder unvanını kaybetmesini sağladı. Buna göre West’in serveti son birkaç günde büyük oranda değer kaybederek 2 milyardan 400 milyon dolara kadar düştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.