DOLAR 32,3901
EURO 34,7921
ALTIN 2.396,35
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Xiaomi’den dirençli elektrikli bisiklet Xiaomi yeni katlanabilir elektrikli bisiklet modeli Himo Z16 ortaya çıktı. Yeni model dayanıklılığıyla…

26.04.2020
A+
A-

Elektrikli bisikletler, kalabalık şehirler ve sıkışan trafikler arasında boğulan şehirlinin en büyük yardımcılarından biri.

Xiaomi, daha önce indiegogo üzerinde de kampanya açtığı tasarım ödüllü Himo H1’in bir üst modeli Z16 ile karşımızda. H1 daha küçük ve modüler bir katlanır modeldi. Z16 ise benzer çizgi üzerinden daha da büyük bir ceset üstüne planlanmış.

Xiaomi saç uzatma tarağı üretti! Epeyce garip görünüyor

Xiaomi ilginç ürünleri ile gündemimize girmeye yargı kazanıyor. Şirket şu anda de karşımıza Xiaomi saç uzama tarağı ile çıkıyor.

Elektrikli bisiklet Z16 bütün şarjla 55 km menzil sunuyor. Ama, bu menzili daha da uzatmak için pedal desteği de kullanılabiliyor. Bu pedal desteğiyle 80 km’ye değin menzili uzatmak muhtemel. Bisiklet şarjı bittiğinde de, adi bir bisiklet gibi işlevine devam ediyor.

Elektrikli bisikletin pili tam 5 saat içinde doluyor. Bisikletin pili, çıkarıp takılabilir bir şekilde tasarlanmış. Böylece şarj etmek için yalnızca pili taşımanız yeterli oluyor.

Katlanabilir elektrikli bisikletler genelde İstanbul gibi şehirlere fazla uygun olarak tasarlanmıyor. Z16 ise çukur ve yüksek kaldırımlardan inerken sarsılmamanız için arka tekere özel bir amortisör yerleştirmiş. Keza fren sisteminde de elektrikli modellerde pek rastlanmayan çift disk fren sistemi kullanılmış.

Tekerleri de özel olarak üretilen Z16, her türlü yol şartına uygun bir şehirli olarak planlanmış. Xiaomi, tartı olarak 22,5 kg gibi görece hafif bir elektrikli bisiklet üretmiş. Katlandıktan daha sonra fazla az yer kaplayan bisiklet, zahmetsizce taşınabiliyor. Bisikletin taşıma kapasitesi ise 100 kg olarak belirtilen. Bisikletin azami hızı ise 25 km.

Bisikletin batarya ömrünü ve yaptığı km gibi bilgileri peşine düşüp takip ettiğiniz bir LED ekranı bulunuyor. Bu ekran da IPX7 su geçirmezlik sertifikasına sahip. Bisikletin şu an için fiyatı 352 dolar olarak belirlenmiş.

Xiaomi Himo Z16 elektrikli bisiklet sizce nasıl? Türkiye’ye gelse almak ister miydiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.