DOLAR 32,1743
EURO 34,6991
ALTIN 2.447,14
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Maserati’nin Yeni Üstü Açılır Elektrikli Otomobili GranCabrio Folgore İlk Kez Görüntülendi

30.10.2022
A+
A-

1914 yılının sonunda Ernesto, Ettore ve Alfieri Maserati’nin kurduğu küçük otomobil fabrikası Maserati, günümüzde dünyanın en bilinen lüks otomobillerinden bazılarını üretiyor. Tarihi boyunca Ghibli, MC12 ve Quattroporte gibi efsaneler, üreten İtalyan devi, geçtiğimi aylarda ilk tamamen elektrikli otomobillleri Grecale Folgore ve GranTurismo Folgore’yi tanıtmıştı.

Tabii ki Maserati elektrikli otomobil dünyası için iki araçtan fazlasını düşünmüş ve hem elektrikli hem de cabrio olmasıyla dikkat çeken yeni otomobili GranCabrio Folgore’yi üretmek için kolları sıvamıştı. Bugün ise bu yeni otomobil ilk kez yollarda görüldü.

1200 beygirlik bir elektrikli canavar

Bugün Maserati tarafından paylaşılan görüntülerde, yeni GranCabrio Folgore’nin ilk test görüntülerini paylaştı. Aslında GranTurismo Folgore’nin tamamen aynısı olan bu model, üstü açılır bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Aracın teknik özelliklerine baktığımızda ise biri önce, biri ortada ve biri de arakda olmak üzere 3 elektrikli motordan oluşan otomobilin, her bir motorunun 402 beygir güç sağladığını görüyoruz. Otomobilin toplam gücü ise 1.206 beygir ve 1.350 Nm tork olarak belirtildi. 83 kWh kullanılabilir batarya ile satışa sunula GranCabrio Folgore, bataryası tükenene kadar devamlı olarak 751 beygir güç verebilecek şekilde tasarlanmış.

Aracın 0-100 km/s süresi ise sadece 2.7 saniye. Bu teknoloji harikası aracın son hızı ise 319 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

GranCabrio Folgore’nin iç tasarımı hakkında henüz bilgiler verilmese de aracın 2023 yılında tanıtılacağı iddia ediliyor. Aracın fiyatı ise gizemini korumakta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.