DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Google oyun piyasasına adım mı atıyor?

01.07.2018
A+
A-

Her ne kadar bir oyun platformundan bahsetsek de aslında iddialar üç ana başlıkta toplanmış. 1) Oyun şirketlerini bir araya getirecek Steam benzeri bir platform kuracak 2) Onlive ile başlayan ve bugün Nvidia ve Microsoft gibi şirketlerinde içine girdiği bulut tabanlı bir oyun platformu kuruyor 3) Oyun geliştiricilerinin bir araya geldiği ve paylaşım yaptığı bir platform kuruyor. Bu dedikodulardan daha çok ikincisin gerçeğe yakın olduğunu söylemek gerekir. Şirketin Yeti platformu ilk olarak bu yılın başında The Information tarafından duyurulmuştu. Birkaç hafta önce Los Angeles’ta gerçekleşen E3’te Yeti hakkında toplantılar yapan Google, kaynaklardan alınan bilgiye göre oyun stüdyolarıyla anlaşmaya varmaya çalıştı ve oyun geliştiricileri ise satın alma çabasına girişti. Ancak şirketin bu konuda sorulan sorulara cevap vermediğini ve resmi bir açıklama yapmadığını hatırlatalım.

Peki ama Google, Yeti ile tam olarak neyi amaçlıyor? Aslında Onlive ile karşımıza çıkan bulut üzerinden istediğimiz oyunu masaüstü bilgisayarında oynama imkanı bugün Nvidia Grid, Microsoft tarafından satın alınan PlayFab ve yerli bir girişim olan GameHub gibi örneklerde mevcut.

Google ise Call of Duty, Battlefield, Fallout gibi yüksek grafik performansı isteyen oyunların her donanımda kesintisiz oynanabileceği bir platformun peşinde. Her ne kadar bu saydığımız örneklerde bunu sağlasa da Yeti’nin burada daha geniş bir kitleye hitap etmeye planladığı anlaşılıyor.

Şirket içinden bilgi alınan bir yetkili ise kısaca Chrome sekmesinde The Witcher 3’ü oynamayı hayal edin şeklinde platformu özetliyor. Google’ın daha önce de Twitch’i satın alma girişimi, Android TV platformu üzerinden oyun piyasasına girmeye çalışmak gibi başarısız girişimleri olmuştu. Bu sefer ise Amerikalı firma daha da üstü kapalı ve emin adımlarla ilerliyor gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.