DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Xiaomi için büyük iddia: 150 Megapiksel zeki telefon İddialara kadar Xiaomi 150 Megapiksel kameralı akıllı telefon serisi yakında kullanıcılar ile buluşabilir…

23.04.2020
A+
A-

Güney Koreli teknoloji devi ile iki taraflı bir şekilde çalışan Xiaomi, 108 Megapiksel kamera sensörü için yoğun bir çaba harcamıştı. Bilgi sızdırmak konusunda güvenilir kaynaklardan birisi olan Iceuniverse, bir kez daha gündeme geldi.

150 Megapiksel kameralı zeki telefon projesinden bahseden ünlü Weibo kullanıcısı, hangi Xiaomi modelinin bu tarz bir kameraya sahip olacağını söylemedi. Bazı kaynaklar bu kameranın Mi CC serisine ait olan Mi MIX ailesi için geleceğini söylüyor.

Iceuniverse göre ortaya atılan bir öteki bahis ise bu modelin tarihi ile ilgili oldu. Kendisine göre demin adı belirlenmiş olmayan bu zeki telefon, bu yılın dördüncü çeyreğinde tanıtılacak.

İddiasının arkasına duran Weibo kullanıcısı, 150 Megapiksel kamera sensörü için tasarlanan araştırma ve geliştirme aşamasının bittiğini ifade etti. Keza eğer ortaya sunulan olasılıklar doğru ise Samsung Galaxy S20 Ultra modelinde bulunan ISOCELL Bright HM1 sensörü, kendisini burada da gösterecek.

Nonacell teknolojisini kullanan ve yaklaşık 1 inç olan bu algılayıcı, daha yüksek ışık emilimi karşılamak için dokuz pikseli bir araya getirebilir. bunun dışında Oppo ile Vivo’nun da 150 Megapiksel kameralı modeller için çalıştığı söyleniyor.

150 Megapiksel kameralı akıllı telefon

Alınan bilgilere kadar bu iki markanın Xiaomi’den bambaşka bir gündemi olabilir. Zira Oppo ile Vivo, böyle bir model üretmek namına önümüzdeki yılın birincil çeyreğine değin bekleyebilir ve bu cihazlar gücünü Snapdragon 875 işlemcisinden alabilir.

600 Megapiksel kameralı telefon projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışan Samsung, Xiaomi ile yaptığı meslek birliğinden hoşnut gözüküyor. Sizce bu projenin geleceği ne olur? Xiaomi başarılı olabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.