DOLAR 32,2691
EURO 34,8152
ALTIN 2.433,70
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Xiaomi, akıllı televizyon satışlarında geçit vermiyor Xiaomi zeki televizyon satışları için yeni bir rapor yayımlandı. Çin’in akıllı televizyon pazarı ne…

23.05.2020
A+
A-

Çin’in zeki televizyon piyasasına az daha yasaklama koyan Xiaomi, rakiplerine geçit vermiyor.  Avi Cloud isimli bir data şirketi, Çin’in renkli televizyon satışlarının ne durumda olduğunu açıkladı.

Avi Cloud, Çin’de toplam 9.963 milyon adet renkli televizyonun satıldığını açıkladı. 2020’nin birincil çeyreğine ait olan bu data, Xiaomi’nin satışlarına da yansıdı. Xiaomi’nin bu dönemde 1.836 milyon adet akıllı televizyon sevkiyatı yaptığı varsayım ediliyor.

Bu oran ile Çin’in akıllı televizyon pazarında bir hakimiyet kuran Xiaomi, bu pazarın yüzde 18.4’ünü elinde tutuyor. Zeki televizyon satışları konusunda net bir veri vermeyen Çin merkezli şirketin dünya çapında toplam 2.7 milyon adet zeki televizyon sattığı düşünülüyor.

Bir başka tahmin ise Xiaomi’nin diğer zeki televizyon satışları ile ilgili. Avi Cloud, Xiaomi’nin bu yılın ilk çeyreğinde 864 bin adet zeki televizyon sattığını açıklama etti. Bu rakam, Xiaomi’nin Çin dışına yaptığı akıllı televizyon sevkiyatlarını temsilcilik ediyor.

Xiaomi akıllı televizyon satışları

Xiaomi, Corona virüsü salgınına karşın akıllı televizyon satışlarında yerini kimseye vermiyor. Zira bu alanda kendisinin beşinci kez birinci olduğu tescillendi. Bu bağlamda Xiaomi TV’lerin arka arkaya beş çeyrek boyunca rakiplerine şans tanımadığı ortaya çıktı.

Bu yılın ocak ayında pazar payı yüzde 17.4 olan Xiaomi, mart ayında bu oranı yüzde 20.2’ye yükseltti. Mart ayındaki satış oranı, yıllık yüzde 33’lük bir artışı temsilcilik ediyor. Xiaomi TV’ler hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.