DOLAR 32,2414
EURO 34,8061
ALTIN 2.419,74
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Windows 10 2004 güncellemesi için yeni izah etme Microsoft, kullanıcılara kabus gibi çöken Windows 10 Mayıs 2020 / 2004 güncellemesi için iki hatayı …

15.06.2020
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Windows 10 için yayınlanan Mayıs 2020 / sürüm 2004 güncellemesi, dağıtıldığı günden beri kullanıcılara zorlu anlar yaşatıyor. Bir ay içerisinde ondan pozitif sorunun saptama edildiği 2004 güncellemesi, Microsoft’u eleştirilerin odağı haline getirdi.

Microsoft tarafından doğrulanan hatalara yakından bakıldığında, Microsoft Office ve sözde uygulamalar açılırken ortaya meydana çıkan Windows dosyayı bulamadı hatası en can tip hata olarak gösteriliyor. Bir diğer hata ise şirket göre kabul edilen yazdırma hatası.

Windows dosyayı bulamadı hatası çözümü

Microsoft Office uygulamalarını ilgilendiren hatada, dosya isminin doğruluğuyla ilgili bir mesaj beliriyor. Microsoft bu hatanın başlıca sebebinin Avast ve AVG programlarının belirtilen sürümleri olduğunu açıkladı. Bu hatanın adı geçen programları son sürüme yükselterek ortadan kaldırılabileceği belirtildi ama bunun dışında bir seçenek daha bulunuyor:

– Tescil defterini açın. (Arama çubuğuna regedit yazarak veya CTRL + R yapıp regedit yazarak çalıştırabilirsiniz.)

– “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options” anahtarına ulaşın.

– Hatadan etkilenen programa ait değeri silin.

* Bu hatadan Windows 10 ve Windows Server sistemlerinde 2004, 1909, 1903 sürümleri etkilenmiş bulunuyor.

Windows 10 Yazdırma Biriktiricisi hatası

Mayıs 2020 güncellemesinde bulunan bir öteki hatada ise bir takım kullanıcılar yazdırma işlemlerinde sorun yaşıyorlar. Yazdırma işlemi gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, Windows 10 Yazdırma Biriktiricisi hatası alıyor. Bu kusur şirket tarafından kabul edildi oysa az önce bir çözüm sunulmadı.

Microsoft’un kabul edip kaldırdığı hata ise, Windows 10 kurulu cihazlarda oyun oynarken fare imlecinin ortadan kaybolması hatası oldu. Şirket artık bu hatanın kimseyi etkilemeyeceğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.