DOLAR 32,2570
EURO 34,7351
ALTIN 2.402,47
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

WhatsApp’tan kritik güvenlik açıklaması

04.09.2018
A+
A-

Bildiğiniz üzere, WhatsApp’tan gönderilen mesajlar, uçtan uca şifreleme ile mesajları güven altında tutuyor. Şirket tarafından sağlanan bu güvenlik önlemi ise, Google Drive’da yedeklenen verilerde olmadığı için bir risk oluşturuyor. Bu gelişmenin hemen sonrasında ise WhatsApp’tan kritik güvenlik açıklaması geldi.

WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme ile yaptığı güvenlik sistemi, kendi sunucuları içindeki tüm yazışma içerikleri güvence altına alıyor. Sınırsız yedekleme alanı ile kullanıcıların severek kullandığı Drive yedekleme özelliği ise bu konuda ciddi bir açığa sahip. Facebook tarafından satın alan anlık yazışma uygulaması cephesinden ise konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Yapılan açıklama ise bu riski doğrular nitelikte. Şirket, Drive üzerinde yapılan yedeklemelerin uçtan uca şifreleme ile korunmadığını doğruladı. Konunun bir diğer dikkat çeken yanı ise benzer durumun Apple iCloud servisi için de geçerli. Şirketin sözcüsü yazışma ve verilerin güvenliğinin yalnızca kendi sunucularında yapıldığını belirtti. Böyle bir şüpheniz var ise, yapmanız gereken şey ise bulut depolama yerine, yerel depolamada yedeklerinizi almanız olacak.
Bu açıklama sonrasında, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisinin, topu Google ve Apple’a attığı bariz bir şekilde ortada. Şirket tarafından yapılan söylemler, kendi iç bünyesinde güvenliğin yerinde olduğunu net bir şekilde ortaya koyarken, iki yazılım ve teknoloji devinin, güvenlik konusunda bir takım eksiklerinin de olduğunu gösteriyor.
Bulut depolama alanlarında, özellikle de ücretsiz sunulanlarda, uçtan uca şifreleme desteğinin olmayışı, güvenlik açıklarının olmasına sebep oluyor. Eğer, bu tip depolama alanlarında, kişisel anlamda özel içerikleriniz varsa, güvenlik konusunda biraz daha dikkatli olmanızda fayda var.
Hem Google hem de Apple, bulut depolama alanları konusunda bu güvenlik önlemini sunmadıkları için, özel verilerin bulut yerine çevrimdışı veya güvenlik desteği sunan depolama çözümlerinde saklanması daha yerinde bir çözüm olacaktır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.