DOLAR 32,2305
EURO 35,0827
ALTIN 2.501,71
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bitcoin Fiyatları Düşüşte: Analistler Ne Diyor?

Bitcoin fiyatlarındaki düşüş trendi, analistler arasında farklı yorumlara neden oluyor. Uzmanlar, kripto para piyasasının geleceği hakkında çeşitli görüşler sunuyor.

30.04.2024
A+
A-

Bitcoin Fiyatları Düşüşte

Bitcoin fiyatı Pazartesi günü işlemlerde yeniden gerilemeye başladı. Mart ortasındaki zirveden %15’in üzerinde düşüş kaydeden Bitcoin, Pazartesi sabahı 62.000 doların altına gerileyerek son on günün en düşük seviyesini gördü. Analistler, düzeltmenin derinleşeceğini ve daha fazla acının olacağını öngörüyor.

Analistlerin Görüşleri

Stockmoney Lizards takma adlı bir analist, Bitcoin’in halving sonrası düzeltme modunda olduğunu belirtiyor. Analiste göre, Bitcoin halving tamamlandı ancak fiyatlar hala düşüş eğiliminde. Analist, boğa piyasasının sonunda olmadığımızı söylüyor ve BTC’nin 50 bin dolara geri çekilebileceği bir düzeltmeden bahsediyor.

Kısa vadeli görünümde, Mayıs ayının tarihsel olarak nötr olduğunu belirten analistler, piyasa koşullarının istikrarlı kalması durumunda bir kırılmanın mümkün olabileceğini ifade ediyorlar. Ancak kötü haberlerin Bitcoin’i 50 bin dolara doğru itebileceğine dikkat çekiyorlar.

Federal Reserve Kararı ve Etkileri

Bu hafta Federal Reserve’in faiz oranı kararını vereceği belirtiliyor. Analistlere göre, beklentilerin üzerinde bir enflasyon görünümü karşısında faiz oranlarının değişmeyeceği muhtemel. Bu durumun piyasada düzeltmeyi hızlandırabileceği ve Bitcoin’i 60 bin dolarlık destek seviyesinin altına itebileceği ifade ediliyor. Analistler, bu nedenle bu hafta için dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Olumlu Gelişmeler

Glassnode analisti “Checkmatey”e göre, Bitcoin bireysel holder’larının düzeltmenin ilk işaretinde satış yapacaklarını düşündüğünü ancak verilere göre “karides” hesaplarının ayda 12.200 coin biriktirdiğini belirtiyor. Bu durum, bazı analistlere göre düzeltmenin sona ermesine işaret edebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.