DOLAR 32,3398
EURO 34,8605
ALTIN 2.384,60
BIST 10.264,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

WhatsApp, Apple’ın Yeni App Store Gizlilik Gereksinimlerini Protesto Ediyor

09.12.2020
A+
A-

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarının fazlasıyla sevdiği ve kullandığı bir uygulama. Hem web sürümü hem de mobil için sürekli olarak geliştirilen WhatsApp, aynı zamanda gizlilik ve güvenlik politikalarını da ara ara güncelliyor. Geçtiğimiz günlerde gizlilik politikasında değişkenlik yapacağı açıklanan WhatsApp, bugün farklı bir konuyla daha gündeme geldi.

Apple, geçtiğimiz günlerde App Store’un gizlilik politikalarında bir değişiklik yaptı. Bu değişiklik, mağaza üzerinde yayınlanan tüm uygulamaların kullanıcılara karşı daha açık ve net olmasını zorunlu tutuyor. Artık App Store üzerinde yayınlanan tüm uygulamalar, hangi kullanıcı verilerini topladıklarını ve bunları nasıl kullanacaklarını açıklamak zorunda kalacak. Kullanıcılar için oldukça mantıklı olarak görülebilecek olan bu durum, WhatsApp’ın pek hoşuna gitmemiş gibi gözüküyor.

Yeni gizlilik politikası haksız rekabet yaratıyor:

WhatsApp

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, Apple’ın App Store üzerinde yaptığı bu değişikliğin rekabete karşı bir durum oluşturduğunu ve haksız rekabete sebebiyet verdiğini açıkladı. Şirket, iPhone modellerinin hepsine varsayılan olarak yüklü bir şekilde gelen ve App Store üzerinden indirilmesine gerek olmayan iMessage uygulamasının da hangi verileri topladığının açıklanması gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra WhatsApp, kullanıcıların WhatsApp ile iMessage arasında karşılaştırma yapabilmesi gerektiğini belirtti.

Şu anki durumda bu tarz bir karşılaştırma yapılamadığını belirten WhatsApp, birinci ve üçüncü parti uygulamaların hepsini aynı tarz bir durum içerisine sokmayan Apple’ın bu hareketini de WhatsApp’ı rekabette dezavantajlı konuma düşüreceği şeklinde yorumladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.