DOLAR 32,2647
EURO 34,7829
ALTIN 2.412,93
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Wayfair skandalı nedir? Sosyal medya sallandı Öne sürülen korkunç bir iddia sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Peki bu iddia, Wayfair skandalı …

13.07.2020
A+
A-

Öne sürülen bu iddianın dayandığı nokta ise şirketin sattığı ürünlerin fiyatı ve isimlendirmesi oldu. Astronomik rakamlarla satışa sunulan ürünlerin, kayıp çocukların ismini taşıdığı fark edildi. Hatta bu ürünlerin, kayıp bir kişinin ismi olmayan versiyonlarının çok daha ucuz olduğu görüldü. Dolayısıyla mağazanın aslında eşya satmadığı, yaptıkları insan ticaretini böyle örttükleri düşünülüyor.

Wayfair skandalı olarak adlandırılan olay, firma tarafından reddedildi. Şirket, endüstriyel ürünler sattığını ve fiyatların makul olduğunu söyledi. Akabinde ise Wayfair, ürünleri web sitesinden kaldırdı ve isimlendirme konusunda bir sorun olduğunu bu yüzden de ürünlerin kaldırıldığını açıkladı. Bu açıklamanın, bu kadar ciddi bir iddia için ne ölçüde tatminkar olduğu ise tartışma konusu oldu.

Olayın sosyal medyadaki yankısı da büyük oldu. Konu hakkında yapılan yorumların yanı sıra, iddiaların doğru olduğuna dair paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımlarda da firmanın sattığı ürünlerin isimleri, fiyatları ve kayıp çocukların isimleri yer aldı. Konu hakkında atılan bir tweet serisini aşağıda görebilirsiniz, konu hakkında Reddit üzerinden yapılan paylaşıma da buradan ulaşabilirsiniz.

1-Dunden beri ABD yenilir yutulur olmayan bir iddiayla calkalaniyor. Genel merkezi yasadigim sehir Boston’da olan online mobilya magazasi Wayfair’in insan kacakciligi yaptigina dair tiksindiren iddialar var. Turk halkini da ilgilendirebilecek bir durum olabilir. Lutfen Yayin.

— Sean (@heroo_7) July 12, 2020

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.