DOLAR 32,4668
EURO 34,7312
ALTIN 2.478,57
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Vücutta Kanser Belirtileri Nelerdir?

10.07.2020
A+
A-

Tümörler organın hassasiyetine göre değişen şiddetlerde semptomlara neden olabilir. Mesela beyindeki en küçük bir tümör bile belirgin semptomlar verir.

Kanser yayılırsa (metastaz), vücudun farklı bölgelerinde belirti veya semptomlar görülür.
Semptomların ortaya çıkmasının bir başka nedeni de kanser hücrelerinin vücudun enerji kaynağının çoğunu tüketmesidir. Ayrıca bağışıklık sisteminin çalışma biçiminde değişikliklere neden olurlar. Rahatsızlık hisseden ve kanser endişesi taşıyan hastalar için vücutta kanser belirtileri nelerdir?

En Sık Görülen Kanser Belirtileri

Her vaka farklı olsa da genel olarak kanser belirtileri şunları içerir:

Açıklanamayan Kilo kaybı

Vücutta Kanser Belirtileri Nelerdir denildiği anda ilk akla gelen belirti kilo kaybıdır. 10 kilo veya daha fazla kilo kaybı kanserin ilk belirtilerinden biri olabilir. Kilo kaybı pankreas, mide, özofagus veya akciğer kanseri olan kişilerde yaygındır, ancak her türlü kanserle ortaya çıkabilir.

Ateş

Kanser metastaz yaptığında sık sık ateş yükselmeleri olur. Ateşe genellikle gece terlemeleri eşlik eder. Neredeyse tüm kanser hastaları hastalığın bir evresinde ateş yaşayacaktır.

Yorgunluk

Çok yorgun hissetmek, vücudunuzda kanser belirtisi olabilir.

Yumru

Yumru oluşumu veya cildin birtakım bölgelerinin kalınlaşması kanserin erken veya geç dönem belirtisi olabilir. Meme, lenf düğümü, yumuşak doku ve testis kanserlerinde belirgin yumrular vardır.

Ciltte Değişimler

Cildin sararması, koyulaşması veya kızarıklığı kansere işaret edebilir. Ayrıca iyileşmeyen yaralar da kontrol edilmelidir. Ek olarak, renk, şekil veya boyutunda değişiklik olan benler, çiller veya siğiller cilt kanserinin bir işareti olabilirler.

Ağrı

Çoğu zaman, kanser vücutta halihazırda yayılmış olduğu zaman ağrı olur. Ancak kemik kanseri veya testis kanserinde ağrı erken evrelerde görülen bir belirtidir Sırt ağrısı, kalın bağırsak, pankreas veya yumurtalık kanseri olan kişilerde yaygındır. Beyin tümörü olan kişiler genellikle hiç geçmeyen baş ağrısından şikayet ederler.

Bağırsak veya Mesane Fonksiyon Değişiklikleri

Kabızlık, ishal ve diğer bağırsak sorunları kalın bağırsak kanserinin işareti olabilir. Mesane kanseri ve prostat kanseri olan kişiler idrara çıkma sırasında ağrı, idrarda kan veya diğer mesane fonksiyon değişiklikleri yaşayabilir.

Öksürük veya ses kısıklığı

Geçmeyen öksürük veya ses kısıklığı, akciğer kanseri, gırtlak kanseri veya tiroid kanseri belirtisi olabilir.

Hazımsızlık

Hazımsızlık veya yutma problemleri mide, özofagus veya boğaz kanseri belirtisi olabilir.

Kanama

Olağandışı kanama birçok farklı kanserle ilişkilidir. Kanlı öksürük akciğer kanserine işaret edebilir. Kanlı dışkı kolon veya rektal kanserin işareti olabilir. Rahim ağzı veya endometriyal kanseri olan kadınlar anormal vajinal kanama yaşayabilir. İdrardaki kan, mesane veya böbrek kanserinin işareti olabilir. Bir kadının meme ucundan kanlı akıntı gelmesi meme kanserine işaret edebilir.

Ağızdaki Değişiklikler

Ağızdaki veya dildeki beyaz lekeler ağız kanserine dönüşebilen belirtiler olabilir. Ağızdaki yaralar, kanama veya uyuşmalar da belirli kanserlerin bir işareti olabilir.

Lenf Düğümlerinde Yumru ve Şişlikler

Bazen, genişlemiş lenf düğümleri kanseri işaret edebilir. Şişlik üç ila dört hafta sürerse doktora başvurmak gerekir.

Nefes nefese kalmak

Sürekli nefes nefese kalmak bazı kanser türlerinin bir işareti olabilir.

Karında Şişkinlik

Haftalarca geçmeyen rahatsız edici bir dolgunluk hissi yumurtalık kanserinin bir işareti olabilir.

Anemi

Lösemi ve lenfoma dahil olmak üzere birçok kanser anemiye neden olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.