DOLAR 32,5120
EURO 34,9490
ALTIN 2.435,29
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Vücut Direncini Artırıyor, Bağışıklığı Güçlendiriyor

31.03.2020
A+
A-

Besinlerin içerdiği protein, vitamin ve mineral gibi besin öğeleri beslenmede büyük önem taşımaktadır. Peki, son yıllarda adını sıkça duymaya başladığımız çiriş otunun faydaları nelerdir? Diyetisyen M. Turgay Köse, çiriş otunun faydalarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini anlatıyor.

ZAMBAKGİLLER AİLESİNDEN GELİYOR

Sarı renkli çiçekleri olan yeşil yapraklı çok eski bir bitkidir. Ülkemizin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülmektedir.Dağlarda henüz yetişirken tamamen çıkmadan koparılır ve alt kısımları kullanılır. Genellikle börek, çorba gibi çeşitli yiyeceklerin içine konulur.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRIYOR

C vitamini açısından oldukça zengin olan çiriş otu, bağışıklık sistemini güçlendirici ve vücut direncini artırıcı etkiler göstermektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı geçmesine yardımcı olmaktadır.

BASUR TEDAVİSİNDE ÖNERİLİYOR

Aynı zamanda idrar söktürücü özellik göstermekte ve basur tedavisinde önerilmektedir. Özellikle romatizmal ağrıları dindirici ve adet düzenleyici etkisi bulunmaktadır.

ÇİRİŞ OTU NASIL TÜKETİLİR?

Çay şeklinde hazırlamak istenirse; çiriş bitkisinin yaprakları kaynar suda demlenir, biraz ılıması beklenir ve balla karıştırılarak içilebilir. Toz haline getirilip, yine bal ile birlikte karıştırılarak tüketilebilir.

Arzu edilirse kavrularak, çeşitli otlarla veya farklı malzemelerle karıştırılıp otlu börek halinde de tüketilebilir. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan çiriş otu yemeklerin içerisinde veya sade olarak da yenebilir.Daha önce tüketmemiş olan bireyler için alerjen etki yaratıp yaratmayacağı konusunda kullanım miktarı zamanla artırılmalıdır. İdrar söktürücü özelliği sebebiyle aşırı tüketimden kaçınmakta yarar vardır.

İLİşKİLİ HABERLER Çiriş Otunun Faydaları Nelerdir?

Çiriş Otunun Faydaları Nelerdir?

Uzman Tavsiyesi: Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Neler Yemelisiniz?

Uzman Tavsiyesi: Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için Neler Yemelisiniz?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Macun Tarifi

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Macun Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Bağışıklık Güçlendiren 6 Önemli Besin

Bağışıklık Güçlendiren 6 Önemli Besin

Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.