DOLAR 32,4682
EURO 34,7369
ALTIN 2.440,30
BIST 9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Vücudu Temizleyen Besinler Neler?

14.02.2021
A+
A-

Vücudu temizleyen besinler bünyemizi toksik maddelerden arındırarak daha zinde ve sağlıklı olmamıza yardımcı olur. Bu nedenle vücudu temizleyen besinler neler? Vücuda iyi hissettiren gıdalar hangileri? sorularının yanıtı merak ediliyor. 

VÜCUDU TEMİZLEYEN BESİNLER HANGİLERİ?

LİMON

Limon, içerdiği C vitamini ile diğer antioksidanlarla dolu olduğundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu detoksifiye eder. Limon düzenli bir şekilde tüketildiğinde karaciğer ve safra kesesi sağlığını koruyarak sindirim sürecini iyileştirir. 

MAYDANOZ

Maydanoz, antienflamatuar bileşenler, yüksek antioksidanlar ve içerdiği flavonoidler sayesinde böbrek, karaciğer ve gastrointestinal sistemi temizler.

DOMATES

C vitamini açısından zenginliğe sahip olan domates, kalp sağlığını koruyan besinlerden biridir. Ayrıca serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olan likopen açısından da güçlü bir kaynaktır.

KUŞKONMAZ

Kuşkonmaz, idrar aracılığıyla toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. Çok sayıda önemli besinleri içerisinde barındırmaktadır.

ÜZÜM

Sindirim sistemine yardımcı olan üzüm, karaciğerin işlevini geliştiren, kanı ve dokuları temizleyen, kolesterol seviyelerini düzenleyen antioksidanlarla doludur. Tüketimini taze veya kuru olarak tercih edebilirsiniz. Eğer şeker probleminiz yoksa günlük olarak 1/2 avuç kuru üzüm tüketebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Kök Hücreler Vücudu Tamir Ediyor

Kök Hücreler Vücudu Tamir Ediyor

Kurutulmuş Domatesli Sebzeli Omlet

Kurutulmuş Domatesli Sebzeli Omlet

Diyet Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Diyet Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

PNI Diyeti İle İnsülin’den Kurtulmak Mümkün!

PNI Diyeti İle İnsülin’den Kurtulmak Mümkün!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.