DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Yaz Aylarında Niçin Grip Oluruz

03.06.2020
A+
A-

Yaz tatilinde kimse felaket bir kulak ağrısı veya grip ile mücâdele etmek istemez. Tedbirlerinizi alarak sıkıntısız bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

YAZ HASTALIĞINI TETİKLEYEN EN ÖNEMLİ ETMEN KLİMA!

Uzmanların önerilerine kadar ideal oda sıcaklığı 22-24 derece arasında olmalı. Oda içerisinde klima çalışırken uyumamaya itina gösterin. Bilhassa saçlarınız ıslakken klima çalışan bir oda da durmamalısınız. Yaz sıcaklarının en fazla etkilediği yaş grubu ise 4 yaşından küçük çocuklar ve 50 yaş üzeri ahali olduğu ayrım edildi.

BİR DİĞER ÖNEMLİ ETKEN ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU

Bu hastalığında en önemli faktörü bilinçsiz klima uygulamak. Kuru ve soğuk hava üstteki solunum yollarındaki mikroplara karşısında savunma mekanizmalarını kaybediyor ve mikropların yerleşmesine sebep oluyor. Bilinçsiz klima kullanımı bu yüzden üst solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.

ORTA KULAK İLTİHABI

Yaz aylarında bol miktarda deniz ve havuzda yüzüyoruz. Bilhassa havuzda oysa klorlu su kulak iltihabına sebep oluyor. Hijyeninden kesin olmadığınız iki taraflı kullanımlı havuzlara girmemeniz öneriliyor. Kulak iltihabından korunmak için kulak tıkacı ve bone kullanmalısınız. Somurtkan takdirde tatilinizi zehir edecek orta kulak iltihabına yakalanma riskiniz fazla yüksek. Araştırmalara tarafından bu hastalıktan en çok çocuklar etkileniyor. Havuz ve denizden çıktıktan sonradan kulağınızın nemli kalmaması fazla kayda değer. Saç kurutma makinesinin en az ayarı ile kulaklarınızı kurutmakta üstünlük var. Keza sudan çıktıktan derhal sonradan duş almalısınız.

İLİşKİLİ HABERLER Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısına Ne İyi Kazanç?

Kulaklık Kalıcı İşitme Kaybına Yol Açabilir

Kulaklık Kalıcı İşitme Kaybına Yol Açabilir

Kulakta Kaşıntı Bunun Belirtisi

Kulakta Kaşıntı Bunun Belirtisi

Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Orta Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılması Mümkün?

İLİşKİLİ GALERİLER Kulaktaki Deliğin Anlamı

Kulaktaki Deliğin Anlamı

Kulak İçin Dövme Önerileri

Kulak İçin Dövme Önerileri

Kulak Tıkanmasını Engellemenin 5 Pratik Yolu

Kulak Tıkanmasını Engellemenin 5 Pratik Yolu

Kulaklık Nasıl Temizlenir?

Kulaklık Nasıl Temizlenir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.