DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vincent van Gogh Tarafından Çizilmiş, 140 Yıllık Kitap Ayracı Keşfedildi

28.06.2021
A+
A-

19. yüzyılda yaşamış Hollandalı bir ressam olan Vincent van Gogh, özgün tarzı ve eşsiz çalışmalarıyla sanat tarihinin en önemli isimlerinden biri kabul edilmektedir. Yeni ortaya çıkan van Gogh eserleri ise dünyaca ünlü ressamın sandığımızdan fazla miras bırakmış olabileceğini ortaya koyuyor. 

İyi bir ‘okur’ olarak bilinen Vincent van Gogh’un, hediye olarak tasarladığı kitap ayraçları ortaya çıktı. Halihazırda Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Van Gogh Müzesi‘nde sergilenmekte olan ve Here to Stay sergisinde 12 Eylül tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olan kitap ayraçları, van Gogh’un sanatını göstermek için büyük tablolara ihtiyaç duymadığını ortaya koyuyor.

van gogh kitap ayracı detaylar

Kurşun kalem ile çizilmiş olan söz konusu eskizler, köylülerle ilgili bir romanın sayfalarının arasında bulundu. Araştırmacı Teio Meedendorp, söz konusu çizimlerle ilgili olarak, “Bulunduğu kitabın içine tam sığıyor, özel bir sebep olmadıkça bu uyumlulukta üç eskiz çizmek ilginç bir seçim olurdu” ifadelerini kullandı.

van gogh kitap ayracı

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu çizimler 1881 yılında Vincent van Gogh tarafından Etten-Leur, Fransa’da kağıda döküldü ve Histoire d’un Paysan adlı kitabın arasında bir kitap ayracı olarak 1883 yılında arkadaşına gönderildi. Söz konusu kitap, 2019 yılında eserin sahibi olan aile tarafından müzeye satıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.