DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Uzun videolar için YouTube’dan beklenen özellik! YouTube’da birçok içeriğin üretildiği ve tüketildiği bu dönemde beklenen nitelik geldi. YouTube videolarını…

31.05.2020
A+
A-

Corona virüs pandemisinin etkisi aşağıda olmaya devam ettiğimiz şu günlerde, en fazla kullandığımız platformlardan biri de YouTube olmaya devam ediyor. Bir süredir ayrı yeni özellikleri ile kullanıcıların karşısına meydana çıkan platform, bugün de keza izleyiciler keza de içerik üreticiler için kayda değer özelliğini sundu.

YouTube videoları artık bölümlere ayrılarak rahatlıkla görüntülenebilecek. Kullanıcılar video zaman şeridi içerisinde bölümleri görebilecek ve başlıklarını okuyabilecek. Doğrusu YouTube bu özelliği Nisan ayında kısıtlı kullanıcı ile denemeye başlamıştı. Özellik ile çoğu olumlu geri bildirimin ardındaki, özellik tüm kullanıcılara sunuldu.

0:00 We heard you and added Video Chapters.
0:30 You liked it.
1:00 Now it’s official: Video Chapters are here to stay.
1:30 Creators, try Chapters by adding timestamps starting at 0:00 to your video description. Viewers, scrub to find exactly what you’re looking for.
2:00 Enjoy! pic.twitter.com/bIHGsGVmyW

— YouTube (@YouTube) May 28, 2020

İçerik üreticiler daha öncesinde bu özelliği izah etme kısmında ya da yorumlar kısmında birim başlıklarını ve dakikalarını paylaşarak kullanabiliyordu. Natürel ama bu koşul tamamen içerik üreticilerin kendi insiyatifine tabi değişkenlik gösteriyordu. Ama YouTube videolarını bölümlere ayırma dönemi, içerik üreticiler için bir zorunluluk haline gelebilir.

Şu lahza ise içerik üreticiler videoları içerisinde zaman damgaları ekleyerek zahmetsizce videolarını bölümlere ayırabilecek. İlk süre damgası 0.00’da başlayacak ve bir videoda asgari üç zaman damgasının olması gerekecek. Hem en az 10 saniye aralık ile yeni süre damgası eklenebilecek.

Bu özellik hem YouTube içerik üreticilerinin keza de uzun videolarda sıkılan ya da aradığını bulamayan izleyicilerin işini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.