DOLAR 32,3829
EURO 34,7802
ALTIN 2.396,52
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Dördüncü Bitcoin Halving Etkinliği

Dördüncü Bitcoin Halving Etkinliği, kripto para piyasasında büyük bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin madencileri için ödül miktarının yarıya düşmesi heyecan yaratıyor.

20.04.2024
A+
A-

Bitcoin, kripto para biriminin dördüncü halving etkinliğinin ardından gündemde. 63.700 dolar civarında sabit kalan lider kripto para birimi, halving ile madencilerin ekonomisini etkiledi. Halving, Bitcoin ekosistemine güç veren madencilerin ekonomisini etkiledi. İşte dördüncü Bitcoin halving etkinliğine dair bilmeniz gerekenler ve yaşananlar…

Gece Gerçekleşen Halving

Gece Gerçekleşen Halving

Çok beklenen Bitcoin halving etkinliği nihayet 19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi’ye bağlayan gece tamamlandı. Yeni BTC’lerin yaratılma oranında programlı bir azalma sağlandı. Dört yılda bir gerçekleşen halving olayı madencilik ödüllerini yarıya indiriyor. Değişim, Türkiye saati ile yaklaşık 03:00’te yürürlüğe girdi.

Bitcoin Fiyatı ve Etkileri

Halving sonrası dönemde Bitcoin fiyatında göreceli istikrar görüldü ve 64.000 dolar civarında seyretti. Halving, Bitcoin madencileri için önemli bir engel teşkil ediyor. Günlük gelirleri yarı yarıya azalıyor ve potansiyel olarak milyarlarca dolarlık yıllık zarara neden oluyor. Şimdi blok ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düştü. Ancak Bitcoin fiyatı yükseliş eğilimine devam ederse bu etki hafifletilebilir.

Uzmanlara göre, kısa vadede, gelir kaybını telafi etmek isteyen madencilerden satış baskısı gelme potansiyeli var. Ancak tarihsel olarak Bitcoin fiyatları halving olayından yaklaşık 18-20 ay sonra zirveye ulaştı. Bu, Eylül-Ekim 2024’te potansiyel bir fiyat artışına işaret ediyor ve uzun vadeli yatırımcıları bu düşüşü satın almaya teşvik ediyor.

İşlem Ücretlerinde Artış

İşlem Ücretlerinde Artış

Halving bloğuna rekor düzeyde 37,6 BTC ücreti (2,4 milyon dolardan fazla) geldi ve ücretler halving’den sonraki saatte normalden çok daha yüksek kaldı. Bu bloğun kazanan madencilik havuzu, mevcut fiyatla yaklaşık 200.000 dolar değerindeki blok başına 3.125 BTC’lik yeni düşürülmüş oranla Bitcoin ödüllerine hak kazanan ViaBTC oldu. Halving bloğunun kendisi bir ilgi noktası haline geldi.

Dördüncü Bitcoin halving’i, kripto para birimi için bir dönüm noktasına işaret ediyor. Anlık mali etkisi belirsizliğini korusa da, şüphesiz Bitcoin’in geleceği hakkında tartışmalara yol açtı. Önümüzdeki aylar, halvingin daha fazla büyüme için bir katalizör olarak mı yoksa daha büyük bir düzeltmede geçici bir kesinti olarak mı hareket edeceğinin belirlenmesinde kritik öneme sahip olacak.

To stay up-to-date with the breaking news, follow us on Twitter, Facebook, and Instagram. Join our Telegram and YouTube channel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.