DOLAR 32,3516
EURO 34,8442
ALTIN 2.391,53
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

‘Uzun Covid-19’ sendromu kadınları etkiliyor!

03.11.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan ve yeni varyantlarla endişe yaratan corona virüsü salgınıyla ilgili dikkat çekici bir araştırma ABD’de yapıldı.

ABD, Ulusal Sağlık İstatistikleri Bürosu tarafından bu ay yayınlanan araştırma sonuçlarına göre corona virüsü bulaştıktan sonra sağlığına kavuşan bazı kişilerde görülen “Uzun Covid-19” sendromu ile ilgili yeni veriler kamuoyu ile paylaşıldı.

İyileşmesine rağmen baş ağrısı, beyin sisi, koku-tat kaybı ve halsizlik gibi belirtilerin devam ettiği kişilerde görülen “Uzun Covid-19” sendromu ile ilgili araştırmada bu durumun kadınlarda daha çok görüldüğü belirtildi.

Verilere göre Covid-19’a yakalanan kadınların yüzde 17’sinden fazlasında uzun Covid-19 görülürken erkeklerde ise bu oran yüzde 11 seviyelerinde.

Araştırmaya katılan kadınların yüzde 2.4’ü bu semptomların günlük yaşamdaki işlerini ve hareketlerini etkilediğini belirtirken erkeklerde ise bu oranın yüzde 1.3 olduğu belirtildi.

ABD’de yetişkinlerin yüzde 14’ünde uzun Covid-19 görüldüğü de aktarıldı.

Bilim insanları belirtilerin geçmediği uzun Covid-19 ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bunun sebebinin bulunmaya çalışıldığını da duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.