DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Uzayda hayat var mı?

01.08.2018
A+
A-

TESS adı verilen uydu, teleskobu aracılığıyla Güneş sistemi dışındaki gezegenleri gözlemleyip sonuçları dünyaya gönderecek. İlk verileri Ağustos ayında gönderecek olan TESS, her 13,5 günde bir yeni bulgularını dünyayla paylaşacak. NASA görevlileri TESS konusunda çok umutlu. Şimdiye kadar Güneş sistemi ve çevresindeki gezegenleri gözlemleyen kurum böylece daha uzak sistemleri de gözlem altına almış oldu.

Mars’ta devasa bir yeraltı su kaynağı bulundu!

Science dergisinde bugün yayımlanan bir çalışmaya göre Mars’ta devasa bir yeraltı su kaynağı bulundu. İşte dünyanın gidişatını değiştirebilecek, Mars’ta su kaynağı haberlerinin detayları…

TESS, 18 Nisan’da yörüngeye girdi. Bu üç aylık sürede testlere tabi tutulan uydu artık yeni gezegenleri keşfetmeye hazır. Bu test sürecinde uydu Nasa merkezine belirli fotoğraflar gönderdi. Bu fotoğraflarda etrafında en az bir gezegen bulunan 200 bin yıldız gözlemlendi.

uzayda hayat

Uzayda hayat arayan TESS, Kepler teleskobunun izinden gidiyor

TESS, Nasa’nın 2600 onaylı keşif yapan ikonik uydusu Kepler’in yolunu takip ediyor. Kepler gibi TESS’te yıldızların uzayda bıraktığı izler üzerinden keşifler yapacak. Ancak Kepler uzayda çok küçük bir alanı tarayabiliyordu. TESS ise görüş açısında olan tüm uzayı tarayabilecek şekilde geliştirildi. Uydu testlerde ortaya çıkan gözlemlenebilir uzayda yer alan en parlak 200 bin yıldızı öncelikle inceleyecek.

TESS’in keşfettiği yıldızlar ve gezegenleri ise 2019‘da faaliyete geçmesi beklenen James Webb Uzay Teleskobu ayrıntılı şekilde inceleyecek. Gezegen avcısının önümüzdeki yıllarda insanlığa uzayda hayatın varlığına dair kanıt bulabilir mi göreceğiz.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, NASA bu yeni teleskobuyla uzayda hayat ya da yaşanabilecek bir gezegen bulabilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.