DOLAR 32,2607
EURO 34,6753
ALTIN 2.403,12
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Windows 10’dan 32 bit bilgisayarlar için kritik karar Windows 10 32 bit bilgisayarlar için manâlı bir karar aldı. Halihazırda en çok kullanılan işletim sistemlerinden…

18.05.2020
A+
A-

Bilgisayar dünyasında büyük dilekçe oranına sahip olan Windows 10, 32 bit mimarili sistemler için son adımı atmaya hazırlanıyor. Halihazırda 32 bit bilgisayarlar üzerinde çalışabilen işletim sistemi, 2004 sürümü ile OEM cihazlara verdiği cihazlara desteği sonlandırıyor.

OEM sürümü de bilgisayar üreticileri kadar alınıp, sıfır cihazlara yüklenen sistem anlamına geliyor. Zaten uzun süredir satışa çıkan bilgisayarlar 64 bit olarak geliyordu. Bu Vesile Ile Windows 10, 32 bit bilgisayarlar için vereceği desteği yavaş yavaş sonlandırmaya başladı.

Halihazırda işletim sistemini kullanıp 32 bit olan cihazların desteklenmesi devam edecek. Bu sistemlerin hatrı sayılır bir vakit daha güncellemeler alacağı belirtiliyor.

Bundan Böyle düşük performansa sahip cihazların da 64 bit mimarili işlemciye sahip olması, Microsoft’u böyle bir adım atmaya itti. Çünkü desteği sonlandırılan cihazlar için ek çalışma gerekiyor. 32 bit sistemlere desteğin tamamen sonlandırılmasının ise birkaç yıl daha sonra başlayabileceği belirtiliyor. Çünkü yüksek uygulama oranı yer alan kategoride bir anda desteği kesmenin dürüst olmayacağı belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.