DOLAR 32,3588
EURO 34,7003
ALTIN 2.382,01
BIST 10.196,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Apple, Epic Games’in geliştirici hesabını sildi!

29.08.2020
A+
A-

Oyun dünyasının önemli gelişmeleri arasında yer alan Fortnite’ın hem iOS hem de Android tarafından kaldırılması farklı bir noktaya evrilmeye başladı. Biliyorsunuz, Apple tarafından App Store’dan kaldırılan Fortnite için Epic Games’in dava açtığı görülmüştü. Davada Fortnite’ın App Store’a gelmesi gündemde değilken, Apple 28 Ağustos tarihini vermişti. O gün geldi çattı ve Epic Games’in geliştirici hesabı da silinmiş oldu.

Oyunun artık App Store’a geri gelmesi gündemden düşmüş oluyor zira geliştirci hesabının silinmesi ve dava sürecinin hâlâ işler durumda olması işlerin yokuşa sürülmesi anlamına geliyor. Epic Games’in geliştirici hesabının silinmesi ise App Store üzerinden diğer oyunlarının da silinmesi anlamına geliyor.

Epic Games’in Fortnite oyunu odakta olsa da sonuçta geliştirici şirketin Unreal Engine oyun motoru da bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz davanın ilk kararlarında da görüldüğü üzere Unreal Engine oyun motoru bu yasaklardan ve silinme durumlarından etkilenmeyecek. İlerleyen süreçte neler olacağını göreceğiz ancak ne Apple’ın ne de Epic Games’in geri atacağı düşünülmüyor.

Apple tarafından yapılan açıklama:

“Epic Games’in geliştirici hesabını App Store’da sonlandırmak zorunda kaldığımız için hayal kırıklığına uğradık. Epic Games’teki ekiple uzun yıllar etkinlikleri ve oyunların sürümleri üzerinde çalıştık. Mahkeme, Epic’in davası ilerledikçe App Store yönergelerine uymasını tavsiye etti ancak Epic Games uymayı reddetti. Bunun yerine, App Store’un kurallarını ihlâl etmeye devam eden Fortnite güncellemelerini paylaştılar. Bu, App Store’daki diğer tüm geliştiriciler için adil değil ve müşterileri mücadelelerinin ortasında bırakıyor. Gelecekte tekrar birlikte çalışabileceğimizi umuyoruz, ancak maalesef bugün bu mümkün değil. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.