DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

BTK Başkanı Sayan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu

21.07.2018
A+
A-

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci ve 3’üncü maddeleri uyarınca yapılan atamalar sonrasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına Dr. Ömer Fatih Sayan, Enver İskurt ve Selim Dursun resmi olarak atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevlendiren Başkanımız @RT_Erdogan’a duydukları güvenden dolayı şükranlarımı sunuyorum.Ülkemizi bilişim ve haberleşme alanında 2023 hedeflerine Başkanımızın liderliği ve Bakanımız @Mcahidturhan‘ın yönetiminde ulaştıracağız pic.twitter.com/7P8CG6AaWM

— Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan) July 20, 2018

Açıklanan yeni kabine sonrasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına getirilen Mehmet Cahit Turhan’ın yardımcılarından biri olacak olan Dr. Ömer Fatih Sayan, 2007-2014 tarihlerinde Başbakanlık’ta Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Baş Müşavirliği görevinde yer aldı. Sayan, 2014 yılının Ocak ayında  ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyeliğine atandı. Dr. Ömer Fatih Sayan, bu gelişmeyi, resmi Twitter hesabından da açıkladı. Kendisini tebrik ediyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Dr. Ömer Fatih Sayan kimdir?

Dr. Ömer Fatih Sayan, 10 Haziran 1977 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdi.

Yüksek Lisansını burslu olarak Almanya Münih Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Haberleşme Mühendisliği’nde İnsan Makine Haberleşmesi alanında yapan Sayan, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği’nde Duygusal Zeka Modeli oluşturulması konusunda yaptı. İngiltere Oxford Üniversite’sinde ise ‘Diplomasi’ eğitimi aldı.

1995 yılında iş yaşamına başlayan Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalıştı. Silikon Vadisi İnsiyatifinde görev alarak girişimcilik konusunda çalışmalarda bulundu. Türkiye ve Almanya’da çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konularında dersler verdi. Araştırma konularıyla ilgili çeşitli konferanslar ve bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.