DOLAR 32,5541
EURO 34,7341
ALTIN 2.491,66
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

iPhone X ekranı Note 8’den daha iyi!

03.01.2018
A+
A-

iPhone X piyasaya sürülene kadar dünyanın en iyi telefon ekranları Samsung’un telefonlarında kullandığı ekranlardı. Bu durum iPhone X ile birlikte değişti. Samsung’un Apple’a özel ürettiği Super Retina OLED ekran testlerde üstün bir performans gösteriyor.

Apple, premium iPhone modelini satışa sunduğu günlerde iPhone X ekranı ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Apple’a göre iPhone X’a baktığınızda zaman zaman renk değişiklikleri görülebilir. Uzun süreli kullanımlarda ekranda görsel değişiklikler olabilir. Bu, OLED ekranın normal bir özelliğidir. Apple, bu değişikliği en aza indirmek için iPhone X’te endüstrinin en iyisi olan Super Retina OLED ekranı kullandığını belirtmişti.

Aynı görüntü OLED ekranlarda uzun bir süre gösterilirse ekranda yanmalar görülebilir. Bu, TV’ler, monitörler ve akıllı telefonlar için geçerli bir durum. Cetizen, bu durumu iPhone X, Galaxy Note 8 ve S7 Edge ekranlarında test etti. 510 saat boyunca aynı görüntü telefonların ekranlarında gösterildi.

Cetizen, yanma durumunu izlemek için zaman zaman teste ara verdi. iPhone X ekranında 510 saatlik testin sonunda gözle görülür yanıklara rastlanmadı. Galaxy Note 8 ve Galaxy S7 Edge ekranlarında test tamamlanmadan sıkıntılar görülmeye başladı.

Tabiki normal kullanımda aynı görüntüyü günlerce izleme gibi bir durumunuz olmaz. Test sadece iPhone X ekranının gerçekten kaliteli olduğunu gösteriyor. Bu da fiyatlara yansımış zaten. Tabi bu ekranı Samsung’un ürettiğini unutmamak gerek. Yapılan test ile ilgili görüntüleri aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

:: iPhone X’un ekranı hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.