DOLAR 32,3334
EURO 35,1194
ALTIN 2.302,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Uyuz Hastalığı Nedir?

30.03.2021
A+
A-

Son dönemlerde artış göstermesi ve Sağlık bakanlığının resmi hesaplardan yaptığı duyurularla birlikte paniğe yol açtı. Peki uyuz nedir? Uyuz belirtileri nelerdir?

Şiddetli kaşıntılara sebep olan uyuz hastalığı hayatı olumsuz etkiliyor. Uyuzun nasıl bir hastalık olduğu araştırılan konular arasında yer alıyor. 

UYUZ NEDİR?

Uyuz böceğinin insan vücuduna sarması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Cildin üst kısmına yumurtalarını bırakan uyuz böceği çok kısa bir sürede etkisini göstermeye başlar. Uyuz hastalığının en belirgin özelliği kaşıntı ve deri dökülmesidir. Kış aylarında daha yaygın görünen bir hastalıktır.

UYUZ BELİRTİLERİ VE TEDAVİLERİ NELERDİR?

Uyuz hastalığının en sık görülen belirtileri arasında vücudun dayanılamayacak şekilde kaşınması, tahriş olan deride yaralar oluşması, deride parazitlerin kemirerek oluşturduğu beyaz ince kanalların oluşması, aile içinde birden fazla kişinin kaşınması, gece olunca kaşıntıların artması bulunmaktadır. Çok hızlı yayılması nedeniyle ortaya çıktığı anda doktora başvurulması gerekmektedir. Uyuz tedavisi son derece basit ve hızlı gerçekleşir. Tedavi sürecinde doktorun verdiği ilaçlar ve kremler düzenli olarak kullanılmalıdır. Tedavinden sonraki birkaç gün kaşıntılar devam edebilir. Bu durumda hastaya kaşıntıyı giderebilecek ilaçlar tavsiye edilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.