DOLAR 32,3680
EURO 34,9842
ALTIN 2.325,98
BIST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Uygun fiyatlı Android telefonlar için yeni düzenleme

22.07.2020
A+
A-

5 Aralık 2017 tarihinde piyasaya sürülen Android Go Edition, özellikleri pek yüksek olmayan bütçe dostu Android telefonlar için geliştirildi. Bu yazılım ilk olarak 1 GB ve 1 GB’ın altında RAM özelliğine sahip olan modellere hizmet etmek üzere tasarlanmıştı.

1 GB ve 1 GB altı uygulaması daha sonra 2 GB ve 2 GB altı RAM şeklinde değiştirildi. Bu yazılımdan şu anda Android 8.1 Oreo, Android 9.0 Pie ve Android 10 kullanıcıları yararlanabiliyor. Google’ın Android 10 ve Android 11 için aldığı yeni karar çok konuşulacak gibi duruyor.

Google’ın Android Go Edition’ın bütçe dostu Android modelleri adına bir zorunluluk hâline getirilmesi için çalışmalara başladığı iddia edildi. 24 Nisan 2020 tarihli “Android Go Edition Cihaz Yapılandırma Kılavuzu” isimli bir belge sızdırıldı.

Bu kılavuzda yazanlar, arama motoru devinin Android Go Edition’ı 2 GB veya 2 GB altı RAM özelliğine sahip olan Android cihazları için zorunlu kılacağını gösteriyor. Belgedeki taslak metinde yer alan yönergeler şu şekilde:

512 MB RAM özelliğine sahip olan cihazlar (güncellemeler de dahil), Android 11 ve Google Mobil Hizmetleri için uygun değildir. Google’ın mobil hizmetleri, bu telefonlara önceden yüklenemez.
Android 11 ile piyasaya sürülen yeni telefonlarda 2 GB veya 2 GB altı RAM özelliğine sahip olanların Android Go sürümünü kullanması zorunludur.
2020 yılının dördüncü çeyreğinden başlaması şartıyla, Android 10 ile piyasaya sürülen yeni telefonlarda 2 GB veya 2 GB altı RAM özelliğine sahip olanların Android Go sürümünü kullanması zorunludur.
— İlgili kriterlere ve belirtilen tarihlere uymayan, 2 GB RAM özelliğine sahip olan ve Google Mobil Hizmetleri ile donatılan Android modeller; güncellemeler aracılığı ile Android Go sürümünü kullanmamalıdır. Bu telefonlar, Android Go yazılımına ihtiyaç duymadan, Android 10 veya Android 11 sürümünü kullanabilir.

Android Go Edition kullanımı yaygınlaşacak

512 MB RAM altyapısına sahip olan Android telefonlar ne yazık ki Android 11 için yayımlanan Google Mobil Servisleri ile çalışamayacak. Bu telefonların ömrü neredeyse tamamen bitti diyebiliriz.

Google cephesinden bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 3 ay önce hazırlanan taslakta bulunan bazı maddeler değişmiş olabilir. Önümüzdeki günlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.