DOLAR 32,5210
EURO 34,7522
ALTIN 2.492,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

ABD’den Temiz Enerji Konusunda Öncü Plan: Nükleer Enerji, Temiz Enerji Sayılacak

02.04.2021
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nde kasım ayında yapılan seçim sonucunda yeni Başkan seçilen Joe Biden, ülkenin altyapı planı hakkında bazı düzenlemelere de imza atacak. ABD Başkanı’nın nasıl düzenlemeler yapacağına dair bazı detaylarsa bugün paylaşıldı. Dün Beyaz Saray’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İklim Danışmanı Gina McCarthy, birçok ülkenin günümüzdeki temiz enerji anlayışının dışında yer alan ifadelere yer verdi.

Gina McCarthy, yönetimin kamu hizmetlerini daha yeşil güç kaynaklarını kullanmaya teşvik edecek bir temiz enerji standardı uygulamaya çalışacağını söyleyerek sözlerine başladı. Bu sözlerin ardındansa hem nükleer enerjinin hem de sekestrasyon ile karbon yakalamanın (CCS – carbon capture with sequestration) yönetimin temiz enerji planlarında yer alacağını açıkladı.

Nükleer enerji, temiz enerji olarak sınıflandırılacak:

nükleer enerji

Günümüzde birçok ülke, temiz enerji için rüzgar, Güneş ve su gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelirken ABD, yapılan açıklamaya göre kaynaklarına nükleer enerjiyi de ekleyecek. Nükleer enerji, herhangi bir karbon kirliliği üretmiyor ve birçok uzman, mevcut büyük üretim kapasitesi ve tutarlı bir şekilde büyük miktarlarda güç sağlama yeteneği nedeniyle bu enerji türünün 0 karbon salınımı planlarına dâhil edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

ABD’de nükleer enerjiye olan yoğunlaşmanın nasıl şekilleneceğiyse şu an için net bir şekilde açıklanmadı. Fakat bu politikanın yalnızca hâlihazırda faaliyet gösteren tesisleri kapsaması, dolayısıyla yeni tesislerin inşa edilmemesi bekleniyor. Bu bekleyişin arkasındaki en büyük nedense yeni tesisin getirdiği zorluklar ve maliyetler olarak gösteriliyor.

McCarthy’nin bahsettiği bir diğer teknoloji olan CCS ise uzun zamandır fosil yakıtların karbon kirliliği sorunlarına bir çözüm olarak öneriliyor. Teknoloji, enerji santrali egzoz akımlarından karbondioksiti yakalıyor ve bu gazı yer altında tutuyor. Şu anda ABD’deki hiçbir ticari enerji santralinde bu teknolojiye yer verilmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.