DOLAR 32,5051
EURO 34,8523
ALTIN 2.440,19
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Google Pixel 3 XL ve Galaxy Note 9 karşılaştırması!

10.10.2018
A+
A-

Galaxy Note 9 kullanıcılara üst seviye bir akıllı telefon hissi sunmayı başarıyor. S-Pen kaleme gövdesinde yer veren ve malzeme kalitesi ile kullanıcıların beğenisini kazanan cihaz, tasarım konusunda Pixel 3 XL’ı geride bırakıyor.

Tabi, tasarımsal tercihler kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Pixel 3 XL’ın sadeleştirilmiş hatları yine birçok kullanıcının beğenisini kazanmayı başarırken, Galaxy Note 9’a kıyasla çok daha hafif olması en büyük avantajlarından birisi.

Sizce hangi cihazın tasarımı daha güzel? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Samsung Galaxy Note 9 inceleme

Yeni amiral gemisi Samsung Galaxy Note 9 inceleme için test merkezimizde! Detaylı Galaxy Note 9 inceleme videomuzda Note 9’u, Galaxy Note 8 ve Galaxy S9+ ile kıyasladık!

Pixel 3 XL ve Galaxy Note 9 karşılaştırması: Ekran

Galaxy Note 9 modelinde 6.4 inç büyüklüğünde olan ve QHD+ çözünürlük ( 1440 x 2960 piksel ) sunan bir Super AMOLED ekran yer alıyor. Pixel 3 XL ise 6.3 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlük sunan bir OLED ekrana ev sahipliği yapıyor.

İki cihazın ekran boyutları neredeyse aynı. Ancak, Pixel 3 XL’ın ekranında yer alan büyük çentik kullanılabilen alanı oldukça düşürürken, Pixel 3 XL’ın alt kısmında yer alan çerçeve Note 9’a kıyasla birçok kullanıcıyı rahatsız edebilir.

Tasarımı bir kenara bırakarak teknik detaylara baktığımızda ise, her iki akıllı telefonun üst seviye bir ekrana sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Pixel 3 XL ve Galaxy Note 9 karşılaştırması: Performans 

Her iki akıllı telefon Qualcomm’un Snapdragon 845 işlemcisinden güç alıyor. Kısaca hatırlamak gerekirse, 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen sekiz çekirdekli bir işlemci olan SD845’in çalışma hızı 2.8 GHz’e kadar çıkabilliyor.

Her iki cihaz üst seviye bir kullanıcı deneyimi sunabiliyor. Ancak, Pixel 3 XL bu konuda bir adım öne çıkıyor. Zira, cihazın stok Android arayüzü, herkesin tahmin edebileceği gibi Note 9’un arayüzüne kıyasla çok daha hızlı tepki veriyor.

64 GB / 128 GB depolama seçenekleri sunan Pixel 3 XL şaşırtıcı bir şekilde 4 GB RAM ile geliyor. Galaxy Note 9’a baktığımızda ise 128 GB depolama sunan model 6 GB RAM ile gelirken, cihazın 512 GB’lık modeli 8 GB RAM‘e ev sahipliği yapıyor.

Genel anlamda Pixel 3 XL çok daha hızlı bir arayüze sahip. Not: Galaxy Note 9’un ülkemizde ve Avrupa’da satılan versiyonları Exynos 9810’dan güç alıyor.

Pixel 3 XL ve Galaxy Note 9 karşılaştırması: Kamera

Pixel 2‘de tek arka kamera ile başarılı bir işe imza atan Google aynı başarısını Pixel 3 serisinde sürdürmek istiyor. Bu kapsamda yine tek arka kameraya yer verilen Pixel 3’te, 12.2 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 bir kamera yer alıyor.

Dual Pixel PDAF ve OIS ile güçlendirilen kamera ile 4K / 30 fps video çekimi yapılabiliyor. Ön tarafta ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde iki kamera yer alıyor.

Note 9’da ise 12 Megapiksel çözünürlüğünde iki adet arka kamera yer alıyor. f/1.5 – f/2.4 arasında değişken diyaframa sahip olan ana kameraya, 2x optik yakınlaştırma imkanı sunan telefoto kamera ( f/2.4 diyaframa sahip ) eşlik ediyor.

4K / 60 fps video çekebilen bu kamera ile aynı zamanda eş zamanlı olarak 4K video ve 9MP fotoğraf kaydı yapılabiliyor. Cihazın ön tarafında ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde, f/1.7 diyafram açıklığına sahip bir kamera bizi karşılıyor.

İşte Google Pixel 3 ile çekilen fotoğraflar!

Google Pixel 3 kamerası ile tüm rakiplerine meydan okunurken, her iki cihazın kamerası ile çekilen ilk fotoğraflar yayınlandı!

Google Pixel 3 XL ile çekilen ilk fotoğraflar şimdiden herkesi etkiledi. Ancak, hangi cihazın üstün olup olmadığını görmek için kendi testlerimizi yapmamız ve bağımsız kuruluşların raporlarını yayınlamasını beklememiz gerekiyor.

Pixel 3 XL ve Galaxy Note 9: Batarya, Boyut ve Değerlendirme

Pixel 3 XL modeli 158 x 76.7 x 7.9 mm boyutlarında ve 184 gram ağırlığında. Galaxy Note 9 ise 161.9 x 76.4 x 8.8 mm boyutlarında ve 201 gram ağırlığında. Batarya konusunda ise teknik olarak Note 9’un ciddi bir üstünlüğü bulunuyor.

Note 9’da 4000 mAh kapasiteli, Pixel 3 XL modelinde ise 3430 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Pixel 3 XL fiyatı ile kullanıcıların dikkatini çekebilirken, Note 9 ise S-Pen, kalp atış hızı sensörü, kulaklık girişi gibi avantajlar sunuyor.

Genel olarak her iki akıllı telefon satın alan kullanıcıya üst seviye bir deneyim sunabiliyor. Kamera üstünlüğünü görebilmemiz için testlerin yayınlanması gerekirken, saf Android arayüzünü isteyen kullanıcılar Pixel 3 XL’ı tercih edebilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.