DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Dünyada ilk: Yapay zeka olimpiyatlarda kullanılacak

12.09.2019
A+
A-

Bu organizasyonda basın mensubu, sporcu, görevli veya gönüllü iseniz size yüz tanıma sistemi ile yardımcı olacaklarını belirten yetkililer bu sistemi Japonya’nın dev elektronik markası NEC ve dünyadaki en iyi işlemci üreticilerinden olan Intel ile yapacaklarını açıkladı. Bu sistem sayesinde gideceğiniz yere yapay zeka ile daha hızlı ve güvenli şekilde ulaşabileceksiniz. Ayrıca bu sistem kandırılmaların da önüne geçecek gibi duruyor.

Intel’in olimpiyatlardan sorumlu ismi Ricardo Echevarria bu sistem ile birlikte 300.000’den fazla insanın sorunsuz bir şekilde doğrulamadan geçebileceğini söyledi. Fotoğrafların kimliklerden alınacağını belirten yetkili bu konuda detaylı bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Yüz tanıma, yapay sinir ağları üzerinden sophisticated pattern-matching yöntemi ile yapılacak. Intel kişisel verilerin korunması ve mahremiyet konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ayrıca NEC bu konuda 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın organizatörleri tarafından açıklama yapılması gerektiğini belirtti ancak organizatörler bu konuda sorulan sorulara herhangi bir cevap vermedi.

NEC 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kullanılacak yapay zeka temelli yüz tanıma sisteminin tesislerin çevresine kurulacağını ve bu sayede görevlilerin daha hızlı kimlik kontrolünden geçebileceğini belirtti.

Intel ve NEC yüz tanıma sisteminin eski yöntemleri tamamen ortadan kaldırmayacağını belirtti. Görevlilerde her zamanki gibi yaka kartlarının bulunacağını belirten şirketler, herhangi bir şekilde yaka kartlarının kaybolması durumunda görevlinin sistemden geçebilmesini sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca çalınan yaka kartları  başkalarının giriş yapamamalarını sağlamak amacı ile yapay zeka kullanacaklarının da altını çizen Intel ve NEC bu konuda yeterli önlemleri aldıklarını açıkladı. Intel yüz tanıma sistemi haricinde oyuncuların hareketlerini 3DAT (3D Athlete Tracking)  sistemi ile anlık olarak tekrar oynatabilme özelliğine sahip bir sistem gelişiminde de katkıda bulundu.

Sizce veri gizliliği ve kişisel mahremiyet ihlali konusunda bu tarz adımlar etkili oluyor mu? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.