DOLAR 32,2852
EURO 34,6790
ALTIN 2.403,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Üniversitelerin tanıtım günleri ‘online’ yapılacak

27.05.2020
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin 27 – 28 Haziran 2020 olarak güncellenmesinin arkasından üniversiteler de aday öğrenciler için tanıtım günlerine başladı. Covid-19 salgını nedeniyle yapılacak olan tanıtımlar ise bu yıl online olarak da gerçekleştiriliyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde yarın başlayacak ‘Online Tanıtım Günleri’ hakkında konuşan Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen, ‘Tanıtım günleri ile üniversitelerin bölümleri, tanıdık olmayan dil imkânları, barınma ve burs imkânları, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, kampüste hayat ve akademisyenler hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Tanıtımlar canlı olarak her gün 16:00’da başlayacak” diye konuştu.

“Öğretim elemanları ile iletişime geçilecek”
Her yıl öğrencilerin iş ve üniversite tercihlerine yardımcı olmak nedeniyle üniversite tanıtım günleri düzenlendiğini ama koronavirüs salgını nedeniyle bu etkinlikleri online olarak da düzenlediklerini söyleyen Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen, “Üniversitelerin sosyal ağ hesapları üzerinden canlı yayınlanan tanıtım günlerinde, aday öğrenciler ilgilendikleri bölümlerin öğretim elemanları ile iletişime geçebilecek” diye konuştu.

“Daha pozitif aday lisans programlarını tercih edebilecek”
Lisans programları için ilgili puan türünde 180 olan barajın 170’e çekilmesinin daha fazla adayın lisans programlarını seçim edebileceğini gösteren Gülşen, “Bu 112 bin-195 bin civarında aday olarak tahmin ediliyor. Ama baraj değişikliğinden etkilenecek kitle daha çok sınavın AYT (Alan Yeterlilik Testi) oturumunda baraj sıkıntısı olan öğrenciler olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler konuları yetiştirebilecek”
Imtihan tarihinde yapılan değişikliklerin öğrencilerin konuları yetiştirememesi gibi bir koşul ile karşı karşıya bırakmayacağını ifade eden Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen, “Bu yıla özgü olarak imtihan müfredatında da bazı değişikliğe gidildi. 12’nci sınıfın ikinci döneminde işlenen konular imtihan müfredatından çıkarıldı. Bu koşul 12’nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet işlemlerinde de bazı farklılıklar oluşturdu. 2019 – 2020 eğitim öğretim döneminde, sınıf geçmeyle ilgili birinci dönem alınan notlar geçerli olacak. Yıl sonu puanı birinci dönem alınan notlar ile belirlenecek. Yıl sonu başarı puanı 50 olan öğrenciler sınıfını ilk elden geçebilecek. Derslik geçme şartını taşıyan 12’nci sınıf öğrencileri diploma alıp mezun olabilecek. 12. sınıf öğrencilerinin başarısız ya da sorumlu derslerinin olması YKS’ye girmeleri için engel oluşturmayacaktır. Bu durumda üniversiteye yerleşen öğrenciler, diplomalarını aralık ayı ardına kadar öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumuna takdim etme hakkına sahip olacaklar. 12’nci derslik öğrencilerinin ortaöğretim başarı puanları; 9, 10, 11 ve 12’nci sınıfın birinci döneminin sene sonu notları aritmetik ortalaması hesaplanarak oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

“Ekstra paniğe lüzum yok”
Bir yıldır sürdürülen maratonun son 100 metresine gelindiğini açıklayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Çalışkan, “Havalar sıcak diye, virüs var diye çalışmalarımızı gevşetemeyiz aksine en hızlanmamız gereken dönemdeyiz. bu nedenle namzet öğrencilerin konu bazlı ya da genel denemeleri sık çözmesi gerekiyor. Eksiklikler tespit edilip, kısa sürede giderilebilir. Öğrenciler artık uyku ve yeme düzenine uyarı etmeli. Biyoloji Ile Ilgili saatimizin sınav gününe rahatça uyum sağlaması için bu rutini meydana getirmek gerekiyor. Reel imtihan koşulları nasılsa ona uygun ortamda ve koşullarda deneme çözmeliyiz. Bu süreçte en fazla uyarı etmemiz gereken bir öteki etmen de “fazla almak”. Negatif konuşmaların olduğu ortamlardan sessizce yürüyüp gitmek bize menfaat sağlayacaktır. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın “Ayrıcalıklı bir imtihan formüle edilmiştir” sözüne dayanarak, öğrencilerin içinde bulunduğumuz süreç dolayısıyla ekstra bir panik yaşamasına lüzum yok” diye konuştu.
    

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.