Tersane Tesisinde Patlama: Masada 1 Ölü, 4 Yaralı Olayını Anlatan Gözden Geçirilmiş Bilgilendirme
Tersane tesisindeki patlamayı gözden geçiren bilgilendirme: masada 1 ölü, 4 yaralı olayını anlaşılır ve güncel bir özetle aktarıyoruz.
Bakım onarımı için havuza çekilen gemide, karbondioksit tüpünün patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti. Olay, Tuzla bölgesindeki bir tersanede, Güzin Sokak’taki Torlak Tersanesi’nde meydana geldi. Tüpün bakımı sırasında karşılaşılan patlama sonrası bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ile UMKE ekipleri sevk edildi.
İlk incelemelere göre, olayda bir işçi yaşamını yitirdi; dört kişi ise yaralandı ve hızla hastanelere götürüldü. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisi paylaşıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturmayı başlattı. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı.
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 14.00 civarında Aydıntepe Mahallesi’ndeki özel tersanede meydana gelen patlama, çok sayıda sağlık, emniyet, itfaiye ve AFAD ekibinin bölgeye sevk edilmesini zorunlu kıldı. İlk değerlendirmeler, patlamanın ardından bir işçinin hayatını kaybettiğini ve dört kişinin yaralandığını ortaya koydu. Yaralılar, tedavi için uygun hastanelere götürüldü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Soruşturma süreci başlatıldı ve ekipler çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: AA / Mücahit Türetken – Güncel Kaynak: Haberler.com