DOLAR 32,3536
EURO 34,6932
ALTIN 2.409,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

UNESCO, İAÜ’deki kürsüsü’nü 2023 yılına kadar uzattı

05.09.2018
A+
A-

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde 2015 yılında kurulan UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, Avrupa’nın çeşitli başkentlerinde gerçekleştirdiği “Avrupa’da Türkiye Algısı” etkinlik dizisi ile faaliyetlerine başladı.

UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü’nün başkanlığı İstanbul Aydın Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Nazım İrem tarafından yürütülüyor.
MENA bölgesi olarak tanımlanan Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde yer alan ülkeler ile başta kültürel işbirliği ve eğitim alanı olmak üzere ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla birçok projeye imza attıklarını söyleyen Prof. Dr. Celal Nazım İrem; “MENA bölgesinde yer alan ülkelerin eğitim sistemleri ve toplulukları arasındaki ilişkilerde artan baskı ve yük oluşturan mülteci krizini, kültürel diplomasi perspektifinden ele alınabilecek öncelikli bir alan olarak belirledik” dedi.

Prof. Dr. İrem, mülteci durumundaki gençlerin eğitimi üzerine çalışan yerli ve yabancı yükseköğretim ve sivil toplum kuruluşları ile yakın bir işbirliği içinde olduklarını da belirterek şunları söyledi; “Hem Türkiye’de hem de MENA bölgesinde eğitim, beceri ve kapasite geliştirme programları uyguluyoruz. Önümüzdeki dört yıllık dönemde de mülteciler başta olmak üzere kültürel diplomasi çerçevesi içinde yükseköğretime erişimin artırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz” dedi.

UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, halihazırda Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından desteklenen ve Lübnan, Ürdün ve Kuzey Irak’taki partner üniversitelerde mülteci öğrencilere yönelik hizmetlerle ilgili kapasite geliştirilmesini içeren RESCUE Projesi (MENA Bölgesinde Mülteci Eğitimi Destek Projesi) ile Türkiye’de AB tarafından finanse edilen HOPES Programı çerçevesinde Suriyeli gençler için Sertifika Programını yürütüyor. Önümüzdeki dönemde ise partneri olduğu bir AB Projesi kapsamında Irak’ta Yükseköğretim sisteminin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek. 

UNESCO Kürsüleri Programı bilgi paylaşımı ve ortak çalışmalar yoluyla üniversiteler arasında kurumsal kapasite ve ağların güçlendirilmesini amaçlıyor. Eğitim, bilim, kültür ve iletişim gibi UNESCO’nun çalışma alanlarında faaliyet göstermek üzere on iki tanesi Türkiye’deki üniversitelerde olmak üzere tüm dünyada yedi yüz kürsü bulunuyor.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.