DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Ulusal elektrikli tren için tarihi gün! Sakarya’daki TÜVASAŞ tesislerinde üretimi gerçekleştirilen ulusal elektrikli tren test sürecine girdi…

29.06.2020
A+
A-

2013 yılında alanın kararla bu tren setlerini üretmek için görevlendirilen TÜVASAŞ, yılda 240 adet alüminyum gövdeli vasıta üretmek için hazır duruma geldi. İşletme hızı 160 km, maksimum hızı ise 180 km olan elektrikli tren setinin koltuk kapasitesi, 5 araçlık sette 324’e ulaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, Instagram hesabında yaptığı paylaşım ile ulusal elektrikli trenin deneme sürecine çıkışını gözler önüne serdi.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Ülkemizin birincil yerli ve milli treni raylarda. Bu gurur hepimizin ? ??????????

Ekrem ULU (@sbbekremyuce)’in paylaştığı bir gönderi (29 Müsamaha, 2020, 2:51öö PDT)

Testler tamamlandıktan sonradan yolcu taşımacılığına başlaması planlanan tren için amaç içerisinde bulunduğumuz yıl. Yani en geç 2020 ardına kadar gezgin taşımacılığının başlaması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.