DOLAR 32,6013
EURO 34,8092
ALTIN 2.492,47
BIST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Xiaomi Mi 8 canlı yayında duyuruluyor!

31.05.2018
A+
A-

Bu makalemizde yer alan Xiaomi Mi 8 özellikleri tamamen yapılan sızıntılar üzerine derlenmiştir. Duyuru ile beraber gerçek zamanlı olarak bu özellikler güncellenecek, bunu da belirtelim. Ama gelin hep beraber, şu ana kadar sızdırılan özellikleri baz alarak, Xiaomi Mi 8 tasarımı başlayarak yeni modele göz atalım.

Şirketin kuruluşunun 8. yılı olması dolayısıyla Xiaomi Mi 7 adını es geçerek Mi 8 adına kavuşturulan yeni telefon için dedikodular giderek artıyordu. Uzun zamandır konuşulan, ekrandan parmak izi okuma sensörlerine sahip olacağı söylenen Xiaomi Mi 8, ayrıca 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisini de barındıracak.

Sensörlerin nerede konumlandırılacağı merak konusu olan telefon için bir video bile sızdırılmıştı. Videoya göre Apple’ın iPhone X modelinde kullandığı çentikli ekran tasarımı bu modelde de kendine yer buluyor. Ayrıca bir başka dedikodu olan yarı saydam arka kapak konusu da bu video ile kesinleşmiş oldu.

Tasarım tarafında telefonun 7.8 mm kalınlığa sahip olacağı da diğer belli olan detaylar arasında yer alıyor. 172 gram olması beklenen Mi 8, paslanmaz çelik kasasıyla da dikkat çekecek.

Xiaomi Mi 8 ekranı 1080 x 2280 piksel çözünürlük sunacakken, 407 ppi piksel sıklığı sağlayacak. Telefon ekranı Corning Gorilla Glass ile korunurken, 19:9 ekran oranı bizleri karşılayacak. IPS LCD olması beklenen ekranın, OLED panelle gelmesi halinde ekrandan parmak izi olayını da görebiliriz.

Xiaomi Mi 8 işlemci ve donanım özellikleri

6 inç boyutunda bir ekranla gelmesi beklenilen modelin kalbinde Snapdragon 845 işlemcisi yer alacak. Bu yeni nesil işlemciye, Adreno 630 grafik arabirimi eşlik edecek.

Depolama ve bellek tarafı ise biraz karışık gelebilir ama biz sizlere liste halinde sunarak bu karışıklığı giderelim istedik.

6 GB RAM 128 GB 6 GB RAM 256 GB 8 GB RAM 256 GB

Xiaomi Mi 8 kamera özellikleri

Gelelim kamera tarafındaki geliştirmelere. Çift ana kamera ile gelecek olan telefon, 20 MP + 16 MP‘lik iki farklı sensör kullanacak. 20 MP’de f/1.7 diyafram açıklığı ve OIS desteği bulunurken, 16 MP’lik sensörde f/2.0 diyafram açıklığı bulunacak. Ayrıca ana kamera 2x optik yakınlaştırma uygularken, oto-fokus ve çift tonlu LED flaş desteği de bulunacak.

Video çekme performansı olarak, ana kamera 4K (2160p) 60fps kayıt alabilecek. Selfie kamerası olarak da geçecek, ön kamera içinse 16 MP’lik, f/2.0 diyafram açıklığına sahip bir sensör kullanılacak.

Bağlantı seçenekleri ve batarya

Telefonun bir klasik olarak, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac çift bant desteği sunacağını söyleyebiliriz. Elbette bunun yanında Wi-Fi Direct gibi şeyler de otomatik olarak cihazda bulunacaktır.

Telefon ile beraber Bluetooth 5.0 kullanacağız. Telefonun 3.5 mm jak girişi olmayacak ve ana bağlantı Type-C 3.1 ile sağlanacak.

Xiaomi Mi 8 bataryası ise merak edilen konulardan biri olarak göze çarpıyor. Telefonda 3300 mAh‘lık bir batarya kullanılacak.

Mi 8’in 6 GB RAM ve 64 GB kapasiteli modeli 440 dolar, 8 GB RAM’lik modelinin ise 500 dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.