Uludağ Eteklerinde Protez Ayağı Çıkan Vatandaş Mahsur Kaldı, Helikopterle Kurtarıldı
Uludağ eteklerinde protez ayağı çıkan vatandaş helikopterle kurtarıldı. Güvenlik ve kurtarma ekipleri hızlıca müdahale etti, macera dolu anlar yaşandı.
Uludağ Eteklerinde Yaşanan Kurtarma Operasyonu
BURSA’nın Kestel ilçesine bağlı Derekızık Şelalesi yakınlarında gerçekleşen olayda, protez ayağı çıkan ve mahsur kalan bir vatandaş, yoğun çaba sonucu sağ salim kurtarıldı. Olay, bölgeye balık tutmaya gelen ve doğanın tadını çıkaran vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.
Olayın Detayları ve Kurtarma Süreci
Hasan Ü. isimli vatandaş, Uludağ eteklerindeki doğal güzellikler eşliğinde balık tutmak amacıyla bölgeye geldi. Ancak, beklenmedik bir şekilde protez ayağı yerinden çıktı ve bu durum onu zor durumda bıraktı. Hareket edemeyen ve yardım bekleyen vatandaşın durumu, çevredeki doğa tutkunları tarafından fark edildi.
İhbar üzerine olay yerine arama kurtarma ekipleri, jandarma ve sağlık görevlileri sevk edildi. Zorlu arazi koşulları ve doğal engeller nedeniyle, kurtarma ekipleri titizlikle çalıştı. Mahsur kalan kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, helikopterle güvenli bir şekilde tahliye edilerek en yakın hastaneye kaldırıldı.
Sağlık Durumu ve Olayın Sonrası
Hasan Ü. sağlık kontrolleri ve tedavi amacıyla hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri, detaylı tahkikat başlattı ve olayın oluş nedenini araştırıyor.
Güvenlik ve Doğa Koruma Önlemleri
Bu tür doğa olaylarının önüne geçmek ve benzer kazaların yaşanmasını engellemek amacıyla, bölgedeki uyarı levhalarının ve güvenlik önlemlerinin artırılması planlanıyor. Doğa tutkunlarına, bölgeye giderken gerekli hazırlıkları yapmaları ve dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.