DOLAR 32,5200
EURO 34,7937
ALTIN 2.424,45
BIST 9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Ateşe Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Ateşe ne iyi gelir? İnsan vücut ısısının artması durumunda paniğe kapılmadan çözüm yollarını çağırmak ve uygun olanı gerçekleştirmek gerekir. Peki, yüksek ateş nasıl düşürülür? İşte yanıtlar…

Ateş Yükselmesi Nedir?

Alev yükselmesi, insanların vücutlarının sahip olduğu ısının belirli bir limitin üzerine çıkması demektir.  Her kişinin vücut ısısının belirlenmiş bir aralıkta olması lazım. Bunun aşılması bir sorunun olduğunun en büyük kanıtıdır. Uzmanların belirttiğine göre 38 derece ve üstü olan her türlü ısı yüksek alev olarak tanımlanır. Böyle durumlarda yapılacak olan birçok şey ile derecenin düşürülmesi mümkündür.

Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

Ateşe ne iyi kazanç: bebeklerin kıyafetlerinin çıkarılması en fazla tercih edilen yöntemlerin başında kazanç. Bunun yanı sıra yaşanılan odanın sıcaklığının düşürülmesi de şarttır. asgari 20 derece olması gerekir. Ateşe çözüm yolları içinde bebeğe verilecek olan anne sütünün koskocoman bir öneme sahip olduğunu tanımlamak gerekli. Böylelikle sıvı kaybının önüne çok kolay bir biçimde geçirmek muhtemel olacaktır. Bebeklerde yüksek ateş durumu ortaya çıktığı süre en fazla seçim edilen yöntemlerin başında duş olmak kazanç. Bunun için hemen çok soğuk olmayacak derecede ılık suya bebeği sokmak seri bir biçimde netice verir.

Bunun yanı sıra birçok kişinin özellikle ateşi düşürebilmek için sirkeli su kullandığını bilinir. Yapılmış olan incelemeler ise bunun genelde fazla işe yaramadığını ortaya koymuştur. Bundan muhakkak kaçınmak gerekli.

Yetişkinlerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Ateşe ne iyi kazanç: Yetişkinlerin yapması gereken birincil şey ellerini ve yüzlerini soğuk su ile yıkamaktır. Bunun yanı sıra duş almak da her daim işe yarar. bununla beraber bulunulan odanın sıcaklığının düşürülmesi de yöntemlerin içinde dikkat çeker. Kompres kullanmak çok sık seçim edilen bir metot olarak karşımıza çıkıyor.

Yüksek ateşi yıkmak için sigaradan uzak durmak şarttır. Istirahat Etmek gerekir. Elbette doktor kontrolünde olması şartıyla ilaç kullanımı yapılabilir. Fazla su içmek de kısa zaman içinde netice veren yolların arasında uyarı çeker.

Ateşi Düşüren Yiyecekler Hangileri?

Ateşe iyi gelen yiyecekler sayesinde bu sorundan kurtulmak mümkündür. Bunun için kuru yemiş harcamak her daim çok öğüt edilen bir yöntemdir. Pancar, kekik ve kızılcık gibi yiyeceklerin yine yüksek ateş üstünde çok olumlu etkilerinin olduğu her daim dile getirilir. Bunun yanı sıra koyu kırmızı ve mor gıdaların yanı sıra yeşil olan gıdaların kullanımı da tavsiye edilir. Çilek, ağaççileği, mandalina gibi yiyecekleri tüketmek şarttır. Bütün bunların kanıtlanmış olan etkileri uyarı çeker. Bu konuda zorunlu olan çoğu araştırma yapılmıştır. Dikkat edilecek en esas husus ise tercih edilecek miktarın kararında olmasıdır. Böylelikle çok kısa bir vakit dilimi içinde netice elde etmek mümkündür.

İLİşKİLİ HABERLER Yüksek Ateş Belirtileri Nelerdir? Yüksek Ateş Kaç Derecedir? Nasıl Anlaşılır?

Yüksek Alev Belirtileri Nelerdir? Yüksek Alev Kaç Derecedir? Nasıl Anlaşılabilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.